Vés al contingut

Resolució 1778 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 1778 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Identificador de llei o regulacióS/RES/1778 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:5748)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació25 setembre 2007 Modifica el valor a Wikidata
1777 Modifica el valor a Wikidata
1779 Modifica el valor a Wikidata
TemaLa situació al Txad, la República Centreafricana i la subregió

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 1778 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides fou adoptada per unanimitat el 25 de setembre de 2007. Observant la situació al Sudan. al Txad i a la República Centreafricana, el consell aprova la Missió de les Nacions Unides a la República Centreafricana i al Txad (MINURCAT).[1]

Detalls[modifica]

Profundament preocupat per l'amenaça humanitària que plantegen els grups armats a les fronteres de la conflictiva regió del Darfur al Sudan, el Consell ha decidit establir el que anomenava "presència multidimensional", en concert amb les forces europees, a l'est de Txad i al nord-est de la República Centreafricana.

Aquesta presència consistirà en la nova Missió de les Nacions Unides a la República Centreafricana i el Txad i tropes desplegades per la Unió Europea amb una autorització sòlida per protegir-la i donar-li suport. Tots dos grups estaven obligats a operar durant un període inicial d'un any.[2] L'operació de la Unió Europea, ordenada en virtut del Capítol VII de la Carta de les Nacions Unides, estava autoritzada a adoptar "totes les mesures necessàries" per ajudar a protegir els civils en perill, facilitar el lliurament de l'ajuda humanitària i ajudar a proporcionar protecció i llibertat de moviment al personal de les Nacions Unides.

La MINURCAT, amb un desplegament inicial de 300 policies i 50 oficials d'enllaç militar, ajudarà elements de la policia txadiana i es mantindrà en contacte amb altres actors de la regió per ajudar els refugiats i contrarestar les amenaces a les activitats humanitàries, d'acord amb la resolució.

El text també estableix que la MINURCAT ajudarà a controlar la situació dels drets humans a la regió i treballar amb els governs i la societat civil del Txad i la República Centreafricana per promoure els estàndards de drets humans i posar fi al reclutament i l'ús de nens soldats. També ajudaria a tots dos països a promoure l'estat de dret, en coordinació amb altres entitats de les Nacions Unides.

Referències[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 1778 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.