Vés al contingut

Rethera afghanistana

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuRethera afghanistana Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumArthropoda
ClasseInsecta
OrdreLepidoptera
SubordreGlossata
InfraordreHeteroneura
FamíliaSphingidae
GènereRethera
EspècieRethera afghanistana Modifica el valor a Wikidata
(Daniel, 1958)

Rethera afghanistana és una espècie de lepidòpter ditrisi de la família dels esfíngids (Sphingidae)[1] pròpia d'Àsia Central.

Característiques[modifica]

Envergadura alar d'entre 46 i 51 mm. Similar a Rethera komarovi, però amb coloracions més apagades. En general presenta tonalitats marrons, tant a les ales com al cap, tòrax i abdomen. Al tòrax dues franges blanques verticals interrompen l'homogeneïtat cromàtica mentre que a l'abdomen en són tres fines d'horitzontals localitzades entre segment i segment. Ales anteriors amb una franja discal més clara i una altra marginal i submarginal del mateix to. Ales posteriors marrons clares brillants.

Distribució[modifica]

Primerament va ser descoberta a Herat (Afganistan), ara s'ha confirmat la seva presència a tot el país (absent a certes regions del nord i sud) fins al Pakistan i pot ser que hi hagi poblacions a l'Iran, tot i que no han estat confirmades.

Història natual[modifica]

Apareix entre els 1.000 i 2.100 metres d'altitud. Vola entre abril i maig en una generació. Es desconeix l'aspecte i l'alimentació de l'eruga.

Referències[modifica]

  1. «BioLib - Rethera afghanistana» (en anglès). [Consulta: 2 juny 2024].

Enllaços externs[modifica]