Salvador d'Horta Bofarull

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaSalvador d'Horta Bofarull
Biografia
Naixement1856 Modifica el valor a Wikidata
Reus (Baix Camp) Modifica el valor a Wikidata
Mort1931 Modifica el valor a Wikidata (74/75 anys)
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciómúsic Modifica el valor a Wikidata

Salvador d'Horta Bofarull (Reus, 1856 - Barcelona (?) 1931) va ser un músic català.

Estudià solfeig i violí al conservatori del Liceu, amb Joan Balaguer i Joan Baptista Dalmau, i piano i composició amb el també reusenc Joan Sariols. Va ser, amb 18 anys, mestre de capella de l'església parroquial de Sant Francesc de Paula de Barcelona, on va compondre sobretot música religiosa. A la capella de música de la parròquia de Sant Pere de Barcelona era el primer tenor. Es dedicà també a l'ensenyament de solfeig, cant i piano.[1]

Les seves obres musicals manuscrites, s'estan inventariant per part de la UAB[2] i es conserven a la Biblioteca Pública Episcopal de Barcelona, a partir de la donació que en feu la seva neta, Carme Bofarull i Estarlich, el 25 de juliol de 2014.[3] El seu fons està format per 64 ítems, dividit en dues col·leccions de manuscrits i impresos de compositors actius a Barcelona entre el segon terç del segle xix i el primer del segle xx.

Referències[modifica]

  1. Olesti Trilles, Josep. Diccionari biogràfic de reusencs. Reus: l'Ajuntament, 1991, p. 127. 
  2. «Els fons musicals de Catalunya: estat de la qüestió». [Consulta: 17-III-2014].
  3. «Fons Salvador d'Horta Bofarull (SHB)». Inventari de Fons Musicals de Catalunya. Universitat Autònoma de Barcelona, 19-05-2020. [Consulta: 20 maig 2020].