Sari Nusseibeh

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaSari Nusseibeh

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement12 febrer 1949 Modifica el valor a Wikidata (75 anys)
Damasc (Síria) Modifica el valor a Wikidata
President of Al-Quds University (en) Tradueix
1995 – 2014 – Imad Abu Kishek → Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióChrist Church College
Universitat Harvard
St. George's School, Jerusalem (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciófilòsof, polític Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de Birzeit
Universitat Al-Quds Modifica el valor a Wikidata
Família
ParesAnwar Nusseibeh (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata  i Nuzha Al-Ghussein (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
GermansZaki Nusseibeh (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Cronologia
pres de consciència Modifica el valor a Wikidata
Premis

Lloc websari.alquds.edu Modifica el valor a Wikidata

Sari Nusseibeh (àrab: سري نسيبة, Sarī Nusayba) (Damasc, Síria, 12 de febrer de 1949) és un filòsof i professor universitari palestí. Activista dels drets humans i de la reconciliació araboisraeliana, des de 2001 lluita per aconseguir la pau entre els dos pobles basada en la coexistència de dos estats veïns. Fou durament atacat pels seus propis correligionaris per advocar a la renúncia dels palestins al "dret de retorn".

Vida[modifica]

Va néixer el 12 de febrer de 1949 a la ciutat de Damasc sent fill del polític Anwar Nusseibeh. Va estudiar economia, filosofia i ciències polítiques a la Universitat d'Oxford, realitzant posteriorment el seu doctorat a la Universitat Harvard.

El 1978 retornà a Cisjordània per esdevenir professor de filosofia a la Universitat Birzeit, càrrec que abandonà el 1988, moment en el qual la universitat fou clausurada a conseqüència de la Primera Intifada. Professor de filosofia islàmica a la Universitat Jueva de Jerusalem, des de 1995 és rector de la Universitat Al-Quds. Així mateix fou durant un temps el màxim representant de l'Autoritat Palestina a Jerusalem.

L'any 2004 fou guardonat, juntament amb l'israelià Amos Oz, amb el Premi Internacional Catalunya, concedit per la Generalitat de Catalunya.

Activitat social[modifica]

Activista dels drets humans i de la reconciliació àrabo-israeliana, des de 2001 lluita per aconseguir la pau entre els dos pobles basada en la coexistència de dos estats veïns. Fou durament atacat pels seus propis correligionaris per advocar a la renúcia dels palestins al "dret de retorn".

Enllaços externs[modifica]