Vés al contingut

Sedum sieboldii

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuSedum sieboldii
Hylotelephium sieboldii Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegnePlantae
OrdreSaxifragales
FamíliaCrassulaceae
TribuSedeae
GènereHylotelephium
EspècieHylotelephium sieboldii Modifica el valor a Wikidata
Hort. ex G.Don
Nomenclatura
BasiònimSedum sieboldii Modifica el valor a Wikidata

Sedum sieboldii és una espècie de planta amb flor que pertany a la família de les Crassulàcies. És una espècie de planta nativa del Japó.

Descripció[modifica]

Aquesta planta suculenta té unes boniques fulles en forma d'espirals en conjunt de tres que envolten les primes tiges, que poden assolir més de 30 cm de longitud quan arriba a la maduresa. Al principi les fulles són de tonalitat verd grisenc o blavós, però pot passar que amb el temps ens sorprengui amb un canvi de matisos depenent de si la ubicació és molt assolellada o tot el contrari. L'extraordinari fullatge posseeix en les vores uns petits cims i estan vorejats d'una fina línia de color vermellós.

En climes benignes, aquesta espècie prosperarà perfectament a l'exterior, encara que perdrà les fulles i fins i tot les tiges a la tardor.[1] Tanmateix no cal preocupar-se, ja que tornarà a formar nous brots a la primavera.

Desenvolupa densos pomells de flors rosades en forma d'estrella a les puntes de les tiges que floreixen entre finals de l'estiu i principis de la tardor.

Sedum sieboldii agraeix les situacions de ple sol, però no és problema si s'ubica en una zona semiassolellada.

Varietats[modifica]

Hi ha una varietat jaspiada molt atractiva, el Sedum sieboldii 'variegata', de fulles grisenques amb una llampant taca color crema al centre i tiges rosats. L'únic que la diferencia de l'espècie tipus és la tonalitat del fullatge. Pel que fa a totes les altres coses, com el cultiu, és anàleg.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Sedum sieboldii