Sintografia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La sintografia és el procés de generació d'imatges digitals utilitzant aprenentatge automàtic i programes d'Intel·ligència artificial generativa. Aquesta tècnica es distingeix d'altres mètodes de creació i edició de gràfics, ja que fa ús de models d'intel·ligència artificial de text a imatge per a generar gràfics sintètics. En general, s'aconsegueix proporcionant descripcions de text a un programa d'intel·ligència artificial generativa, que interpretarà aquestes instruccions d'entrada per a crear o editar la imatge desitjada.

Etimologia[modifica]

El nom sintografia va ser proposat per primera vegada per Elke Reinhuber com un nom més exacte per a un nou procés de generació d'imatges.[1] La paraula sorgeix amb la unió de la paraula llatina synthĕsis, que prové alhora del grec sýnthesis, "col·lecció, composició", i del grec graphḗ "escriptura, descripció".

Referències[modifica]

  1. Reinhuber, E. (2022). Synthography – An Invitation to Reconsider the Rapidly Changing Toolkit of Digital Image Creation as a New Genre Beyond Photography. In: Wölfel, M., Bernhardt, J., Thiel, S. (eds) ArtsIT, Interactivity and Game Creation. ArtsIT 2021. Lecture Notes of the Institute for Computer Sciences, Social Informatics and Telecommunications Engineering, vol 422. Springer, Cham. https://doi.org/10.1007/978-3-030-95531-1_2