Sistema de regadiu (Sant Llorenç de la Muga)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Sistema de regadiu
Imatge
Dades
TipusEdifici Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xvii
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaSant Llorenç de la Muga (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPart exterior del llenç septentrional de la muralla
Map
 42° 19′ N, 2° 47′ E / 42.32°N,2.79°E / 42.32; 2.79
IPA
IdentificadorIPAC: 38756

El Sistema de regadiu és una obra de Sant Llorenç de la Muga (Alt Empordà) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Sant Llorenç de la Muga és una vila emplaçada en el curs alt de la Muga, al mig d'una vall encaixonada entre serralades. En aquest lloc la Muga forma una pronunciada corba, una recolzada, de manera que circueix el nucli de la població pels costats de migdia i de llevant i, en bona part, de ponent. El rec del Molí presenta un curs, de vegades subterrani i de vegades a la superfície, de decisiva importància sòcio-econòmica a l'època i determinant de la forma física de l'immediat entorn del nucli murat. Per aquest motiu es construïren canals i comportes que poguessin desviar l'aigua convenientment i així poder fer-ne ús. Constitueix una desviació del riu Muga, que passa per l'altre costat del poble, paral·lel al traçat nord de la muralla.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Sistema de regadiu
  1. «Sistema de regadiu». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 14 octubre 2017].