Spring Symphony

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula obra musicalSpring Symphony
Forma musicalsimfonia coral
simfonia Modifica el valor a Wikidata
CompositorBenjamin Britten Modifica el valor a Wikidata
Llenguaanglès Modifica el valor a Wikidata
Creació1949 Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació1949 Modifica el valor a Wikidata
Parts4 moviments Modifica el valor a Wikidata
Dedicat aSerge Koussevitzky i Orquestra Simfònica de Boston Modifica el valor a Wikidata
Part delist of compositions by Benjamin Britten (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Estrena
Estrena14 juliol 1949 Modifica el valor a Wikidata
EscenariAmsterdam
Musicbrainz: d71dbc7b-ff7e-451c-964d-d6da13c0794d Allmusic: mc0002366798 Modifica el valor a Wikidata

La Spring Symphony, (en anglès, Simfonia de Primavera) Opus 44, és una simfonia coral de Benjamin Britten. Està dedicada a Serge Koussevitzky i l'Orquestra Simfònica de Boston. Es va estrenar al Concertgebouw, Amsterdam, el 14 de juliol de 1949 al Festival d'Holanda, quan el compositor tenia 35 anys.[1] Els solistes de l'estrena foren el tenor Peter Pears, la soprano Jo Vincent i la mezzosoprano Kathleen Ferrier. El director fou Eduard Alexandre van Beinum. Un enregistrament de l'actuació sobreviu i va ser publicat per Decca l'agost de 1994.

L'octubre de 1950, Spring Symphony va ser interpretada al Leeds Triennial Festival Musical amb un cor de 100 nens.[2][3]

La Simfonia de Primavera és una simfonia coral, escrita per a soprano, mezzosoprano i tenor, cor mixt, el cor de nens i orquestra. Britten va posar música a les paraules de diversos poetes, principalment del segle xvi i XVII com Edmund Spenser, John Clare i George Peele. Una excepció notable és Out on the lawn I lie in bed del seu amic W. H. Auden.

En les paraules del mateix compositor, l'obra representa el progrés de l'hivern a la primavera i el tornar a despertar de la terra i la vida que això significa.

Estructura[modifica]

La Spring Symphony es compon de quatre parts, les quals corresponen als moviments d'una simfonia convencional: Allegro amb introducció lenta, moviment lent, scherzo, i finale. La primera part comença amb la fosca i misteriosa Shine Out, un poema al sol. Segueixen altres cançons, incloent The Driving Boy, la qual és una peça que presenta el cor dels nois, als temps que xiulen, i amb una pandereta. La segona part té diversos solos i referències i cors tranquils al mes de maig. La tercera part ens porten a maig i després a l'estiu. El Finale, London, to Thee I do Present, arriba a un clímax quan el cor sencer s'uneix a un vals sense paraules, representant el maig que es revela enfortit per vins i licors (confirmats per algunes modificacions inesperades). El clímax del moviment arriba en el moment en què les veus dels nens, acompanyades al unison per trompes, tornen a entrar a l'escena i canten una ronda del segle xiii Summer is icumen in. La tonada senzilla, cantatda en temps de 2/4 a sobre d'un sals 3/4 de la resta del conjunt, que finalment aconsegueix dominance. Finalment les celebracions s'enfonsen, i el Maylord llavors ofereix una benedicció final amb el proclamació: And so, my friends, I cease.[4]

L'orquestra gran inclou triple instruments de vent de fusta, dues arpes, i una secció de percussió gran.

Cançons[modifica]

Les cançons (i autors) en la Spring Symphony són les següents:

Part 1[modifica]

  • 1. Introduction: Shine Out (An`nim) (cort mixte)
  • 2. The Merry Cuckoo (Edmund Spenser) (tenor)
  • 3. Spring, the Sweet Spring (Thomas Nashe) (soprano, mezzo i tenor, cort mixte)
  • 4. The Driving Boy (George Peele, John Clare) (soprano solo i cor de nens)
  • 5. The Morning Star (John Milton) (cort mixte)

Part 2[modifica]

Part 3[modifica]

Part 4[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Britten timeline». brittenpears.org. [Consulta: 20 agost 2012].
  2. «Official Souvenir Programme: 1950 - Leeds Triennial Musical Festival». (LTMF Committee) - City of Leeds UK 1950. Arxivat de l'original el 4 de març 2016. [Consulta: 22 setembre 2015]. «6 octubre 1950 - to be conducted by the composer (B. Britten) Halle Orchestra»
  3. «Discovering Leeds - (The Leeds) Triennial Music Festivals». Leeds City Council UK - 2003. Arxivat de l'original el 21 de maig 2014. [Consulta: 21 setembre 2013]. «...Spring Symphony performed October 6 1950 (at the LTMF)...»
  4. Britten, Benjamin. Spring Symphony. Op. 44. For soprano, alto and tenor soli, mixed chorus, boys' choir and orchestra. Full score. Londres: Hawkes & Son, 1949.