Tabac Burley

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Camp de tabac Burley, amb barraca de secat i curatge al fons, a Granja de Russell Spears, Lexington, Kentucky, 1940.

El tabac Burley és un tabac utilitzat principalment per a la producció de cigarrets. Als Estats Units es produeix en un cinturó de vuit estats, si bé el 70% es produeix a Kentucky i el 20% a Tennessee. El 10% restant es produeix a Indiana, Carolina del Nord, Missouri, Ohio, Virginia, Maryland i Virgínia Occidental. El tabac Burley és produït en molts altres països, destacant-ne el Brasil, Malaui, i l'Argentina.

Història[modifica]

L'origen del tabac Burley s'atribueix a George Webb i Joseph Fore en 1864, que van plantar-lo en la granja del capità Frederick Kautz a prop Higginsport, Ohio, a partir de llavors provinents de Bracken County, Kentucky. Per 1866, va arribar a collir 20.000 lliures de tabac Burley i ho va vendre en 1867 en la fira de St. Louis per $58 cent lliures.[1]

Referències[modifica]

  1. J.M. Stoddart, Encyclopædia Britannica. American Supplement (Stoddart's Encyclopaedia Americana: A Dictionary of Arts, Sciences, and General Literature, and Companion to the Encyclopædia Britannica. (9th ed.) and to All Other Encyclopaedias, Volume 1), 1883, pp. 120-123. Consultat 5 febrer 2011.