Takeshi Sakamoto

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaTakeshi Sakamoto

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement24 desembre 1959 Modifica el valor a Wikidata (64 anys)
Itabashi (Japó) Modifica el valor a Wikidata
Alcalde d'Itabashi
27 abril 2007 –
← Teruo Ishizuka
Diputat a l'Assemblea de Tòquio
23 juliol 2005 – 2007 Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat Nihon Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópolític, arquitecte Modifica el valor a Wikidata
PartitPartit Liberal Democràtic Modifica el valor a Wikidata

Takeshi Sakamoto (坂本健, Sakamoto Takeshi) és un polític japonés membre del Partit Liberal Democràtic (PLD). Durant la seua trajectòria política, Sakamoto ha estat diputat de l'Assemblea Metropolitana de Tòquio i alcalde del districte especial d'Itabashi.

Nadiu del districte d'Itabashi, Takeshi Sakamoto va nàixer el 24 de desembre de 1959.[1] L'any 1978 es va graduar al batxillerat de la Universitat Nihon i l'any 1982 es llicencià a l'escola d'arquitectura de la Universitat Nihon.[2] L'any 1985 completà un màster en enginyeria arquitectònica i l'any 2005 va abandonar un doctorat sobre la seua matèria.

Va treballar a la prestigiosa firma arquitectònica Nihon Sekkei fins a l'any 2005, quan fou elegit membre de l'Assemblea Metropolitana de Tòquio com a membre del PLD. Només va romandre dos anys com a diputat, temps en el qual va exercir diversos càrrecs al funcionament intern de la cambra legislativa.[3] L'any 2007 es presentà a les eleccions a alcalde d'Itabashi, sent elegit alcalde fins avui (2021).[4]

Referències[modifica]