Tamago kake gohan

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula menjarTamago kake gohan
Tamago kake gohan (esquerra), tsukemono i sopa de miso Modifica el valor a Wikidata
Característiques
País d'origenJapó Modifica el valor a Wikidata
Detalls
Tipusplat d'ou i Plat d'arròs japonès Modifica el valor a Wikidata
Ingredients principalsgohan (en) Tradueix, ou de gallina i salsa de soia Modifica el valor a Wikidata

El tamago kake gohan (卵かけご飯? ‘salsa d'ou sobre arròs'), abreujat tamago gohan, és un popular esmorzar japonès consistent en arròs bullit cobert o barrejat amb ou cru i opcionalment salsa de soia. De vegades s'usa ou batut, i de vegades sense batre. Algunes vegades se n'empra només el rovell.[1]

Característiques[modifica]

El plat també es coneix al Japó com tamago bukkake gohan (bukkake significa ‘esquitxat’), tamago bukkake meshi (meshi significa ‘arròs'), tamago gohan, o simplement tamago kake. Tamago (‘ou’) es pot escriure 玉子, com a alternativa al caràcter únic 卵.

No hi ha una forma correcta de fer aquest plat quotidià. L'arròs pot ser fred, acabat de bullir o reescalfat; l'ou pot trencar-se directament en el bol d'arròs (abans o després de posar arròs), o batre's en un bol separat per endavant. Alguna gent fa un forat en la pila d'arròs per posar l'ou a dins.

El rovell d'ou conté nivells més que suficients de biotina per compensar els alts nivells de avidina de la clara d'ou crua, que s'enllaça amb la biotina de la vitamina B, evitant la seva absorció i causant una potencial deficiència si el rovell no es consumeix amb la clara.

Mètode de preparació[modifica]

Referències[modifica]

Vegeu també[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Tamago kake gohan