Taratata

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de programa audiovisualTaratata
Tipussèrie de televisió Modifica el valor a Wikidata
Gèneretelevisió musical Modifica el valor a Wikidata
Creador(s)Nagui Modifica el valor a Wikidata
DireccióGérard Pullicino Modifica el valor a Wikidata
CompositorJean-Jacques Goldman Modifica el valor a Wikidata
PresentadorNagui Modifica el valor a Wikidata
País de produccióFrança Modifica el valor a Wikidata
Llengua originalfrancès Modifica el valor a Wikidata
Canal originalFrance 2 Modifica el valor a Wikidata
Primer programa10 gener 1993 Modifica el valor a Wikidata
Ardimat (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Més informació
Web oficialmytaratata.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt0364183 TMDB.org: 13480
Facebook: taratataofficiel Twitter (X): Taratata Instagram: taratataofficiel Youtube: UCcFvzud-tcjBVBU6ppLnxug Modifica el valor a Wikidata

Taratata fou un cèlebre programa musical de la televisió francesa que s'emet des de 1993, amb una aturada de l'any 2000 al 2005, i es va cancel·lar en 2013.[1] En un principi estava dedicat principalment al rock, però actualment també inclou pop, indie, rap i altres. Hi actuaven cantants i grups de tota mena: estrelles internacionals (com Madonna o Lady Gaga, per exemple), francesos (com Indochine) i també grups i cantants mitjans, desconeguts o que fins i tot encara no han tret cap àlbum, sovint apadrinats per un artista més consagrat.

Descripció[modifica]

El format del programa, que durava noranta minuts i estava gravat d'una tirada, consta de cançons en "directe" (gravades en directe, sense playback, tot i que el programa s'emet en diferit) originals, cançons cantades en duet, cançons d'uns artistes cantades per uns altres, entrevistes curtes a alguns dels artistes que hi actuen i petits reportatges (gravats a part) sobre la seva història i trajectòria musical.[2]

Els programes es graven de dos en dos, cosa que fa que sovint un convidat acabava apareixent a dos programes consecutius. El format fa que, mentre s'està fent una entrevista en un cantó del plató, just al costat ja estigui el grup següent preparat i escoltant, i de vegades pot fer algun comentari o participar-hi, tot i que no és freqüent. El muntatge de plans es feia en directe, i a la versió oficial només s'afegien els subtítols, quan hi havia entrevistes a convidats que no parlen francès. El presentava en Nagui, que per aquest programa vestia sempre pantalons i americana negra amb camisa vermella.

Difusió[modifica]

Taratata s'emetia a la televisió pública nacional francesa. Setmanalment es feia simultàniament al canal de televisió France 2 i a la cadena de ràdio Virgin Radio de França. La mateixa setmana es reemetia als també canals públics nacionals France 3 i France 4. També s'emetia al Canadà, a la TV5 canadenca.

Referències[modifica]

  1. France 2 supprime l'émission Taratata, Le Figaro, 31 May 2013.
  2. «La musique cherche sa place à la télévision». Le Figaro, 18-02-2009. [Consulta: 21 abril 2009].

Vegeu també[modifica]

  • Les Inrockuptibles, revista setmanal francesa dedicada a la música i la cultura, també nascuda amb un esperit rock
  • Tocata, un programa de televisió espanyola de la dècada de 1980 amb cançons en directe

Enllaços externs[modifica]