Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Novetats

Brunnaiz (discussiócontribucions)

Bon dia! Ahir vaig proposar per al projecte meta:Translation of the week l'article de l'alcaldessa de València, María José Catalá, atès que existeix en 6 llengües, que són poques en comparació amb els dos alcaldes més recents, Joan Ribó i Rita Barberà, i perquè és una persona actualment important per a la política valenciana. Per això, us voldria demanar si podríeu votar a favor de la proposta aquí (només cal signar a l'apartat de "support"). Val a dir, per si algú s'ho demana, que hi he presentat la versió en anglès perquè se solen preferir articles sintètics, sense sobrereferenciació ni manca de referències (cosa que tenim en la versió en valencià, però també en castellà) i també perquè hi ha molta resistència als articles que no són en anglès. Si teniu cap comentari no dubteu a deixar-lo, i si no és el lloc adequat puc traslladar aquest missatge on correspongui. Moltes gràcies als que us hi animeu!

FranSisPac (discussiócontribucions)

No m'ho puc creure! Des de l'enciclopèdia que pretén, pretenem, impulsar i difondre el català (per a nosaltres també valencià), es vol promoure a nivell internacional, i donar-li més presència, a l'alcaldessa(*) responsable última del «canvi del nom de la ciutat —actualment només en la nostra llengua, València— a la doble denominació bilingüe Valencia/Valéncia, a proposta de Vox [...] en contra del criteri de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL)» (ref. À Punt, 19-09-23), o, com titula més clar el 3/24, «De València a "Valéncia": l'Ajuntament vol canviar l'accent per descatalanitzar el topònim». Cadascú que faci el que vulgui, però "en nom meu", no, gràcies!

(*) Amic @Brunnaiz, observo que la teva preocupació pel rigor ortogràfic et fa emprar, per enllaçar amb el seu nom, la denominació María José Catalá, amb totes les accentuacions castellanes, inclosa la de "catalá"... ironies de la vida!

Una salutació,

Brunnaiz (discussiócontribucions)

Independentment de la seva ideologia, és una figura cabdal en la política valenciana, és la màxima figura de la ciutat capital del país. Igualment, és una proposta, cadascú és lliure de votar segons el criteri personal. Sobre l'accentuació, no he investigat quina prefereix ella ni quina és l'oficial, així que he usat aquesta com podria haver usat l'altra. Agrairia, FranSisPac, que em poguessis il·luminar entorn d'aquesta qüestió.

FranSisPac (discussiócontribucions)

Perdona, @Brunnaiz, darrere hi ha una ideologia, però aquí jo parlo de llengua i el respecte que li mostren les persones amb responsabilitat o, més greu, el que fan per atacar-la. Sobre els accents, sols constato l'observació d'un fet.

Brunnaiz (discussiócontribucions)

Les decisions polítiques entorn de la llengua també parteixen d'una ideologia, sigui respectuosa o no.

Resposta a «Votació a Translation of the week»