Vés al contingut

The Music Master (pel·lícula de 1927)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaThe Music Master
Fitxa
DireccióAllan Dwan
Protagonistes
ProduccióWilliam Fox Modifica el valor a Wikidata
GuióPhilip Klein
ProductoraFox Film Corporation
Dades i xifres
País d'origenEstats Units
Estrena23 gener 1927
Durada80 min
Idioma originalanglès
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Format4:3 Modifica el valor a Wikidata
Descripció
GènereDrama

IMDB: tt0018181 Letterboxd: the-music-master-1927 AFI: 10879 TMDB.org: 1180129 Modifica el valor a Wikidata

The Music Master és una pel·lícula muda dirigida per Allan Dwan i protagonitzada per Alec B. Francis i Lois Moran. Està basada en l'obra de teatre The Music Master escrita per Charles Klein i produïda per David Belasco[1] que va ser adaptada al cinema pel seu fill Philip Klein.[2]

Argument[modifica]

Anton von Barwig,[3] antic director d'orquestra a Viena, contracta un detectiu perquè cerqui la seva filla que no veu d'ençà que el va abandonar la seva dona fa uns anys. Després que durant anys el detectiu l'hagi espremut, orgullós, rebutja que l'ajudin i de mica en mica s'ha d'anar venent les seves pertinences. Finalment coneix a Helene Stanton, una noia encantadora que en realitat és la seva filla, que el visita per tal que doni classes de música al seu enamorat, Beverly Cruger, un noi d'un talent musical prometedor. En ésser conscient que és la seva filla, Barwig es vol enfrontar al pare adoptiu, que és amb qui s'havia escapat la seva dona. Pensant-ho millor desisteix i no vol que la seva filla sàpiga la veritat per tal de no arruïnar-li l'oportunitat d'ascendir socialment. La filla descobreix la veritat i renuncia a les consideracions socials per reunir-se amb ell.

Repartiment[modifica]

Fitxa Tècnica[modifica]

Referències[modifica]

  1. «The Music Master». Variety, 19-01-1927, pàg. 19.
  2. «"The Music Master"». The Film Daily, 23-01-1927, pàg. 6.
  3. Institute, American Film. The American Film Institute Catalog of Motion Pictures Produced in the United States (en anglès). University of California Press, 1971, p. 530. ISBN 9780520209695. 

Enllaços externs[modifica]