Vés al contingut

The Showroom

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióThe Showroom
Dades
Tipusorganització cultural sense ànim de lucre Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1983
Governança corporativa
Seu
DirectoraElvira Dyangani Ose (2018–2021) Modifica el valor a Wikidata

Lloc webtheshowroom.org Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

The Showroom és una galeria d'art sense ànim de lucre que es troba a Marylebone, Londres, especialitzada en mostrar el treball d'artistes emergents.[1] La galeria presenta quatre propostes cada any, tot permetent als creadors desenvolupar cada projecte in situ. Entre 2018 i 2021 la seva directora fou Elvira Dyangani Ose i des de juliol de 2021 ostenta el càrrec l'historiadora de l'art argentina Gabriela Salgado.[2]

Va obrir les portes el 1983 en un local a Bethnal Verd, a l'East End londinenc.[3] El 2008 va traslladar la seu a un edifici a Marylebone, al carrer Penfold, remodelat pels arquitectes ifau + Jesko Fezer.[4]

La sala ha organitzat exposicions i projectes amb artistes com Mona Hatoum, Sam Taylor-Wood, Simon Starling, Christina Mackie, Jim Lambie, Claire Barclay i Eva Rothschild, entre molts d'altres.

El Showroom rep finançament de l'Arts Council d'Anglaterra. Ha tingut de directors a Elvira Dyangani Ose, Emily Pethick, Kirsty Ogg, Kim Sweet i David Thorp, entre d'altres.

Referències[modifica]

  1. "The Showroom Gallery", LondonTown.
  2. «Gabriela Salgado appointed new Director of The Showroom» (en anglès). Collection Zabludowicz. [Consulta: 5 gener 2023].
  3. "Interview with Emily Pethick", How to work together.
  4. "The Showroom reopens with The Otolith Group", This is tomorrow, 9 September 2009.

 

Enllaços externs[modifica]