The Son of the Sheik

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaThe Son of the Sheik

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióGeorge Fitzmaurice Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióGeorge Fitzmaurice Modifica el valor a Wikidata
Dissenyador de produccióWilliam Cameron Menzies Modifica el valor a Wikidata
GuióFrances Marion i Edith Maude Hull Modifica el valor a Wikidata
MúsicaArtur Guttmann Modifica el valor a Wikidata
FotografiaGeorge Barnes Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorUnited Artists i Netflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1926 Modifica el valor a Wikidata
Durada68 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès
cap valor Modifica el valor a Wikidata
RodatgeCalifòrnia i Arizona Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Format4:3 Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredrama, cinema mut i cinema d'aventures Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0017416 Letterboxd: the-son-of-the-sheik Allmovie: v45631 AFI: 12275 TMDB.org: 85689 Modifica el valor a Wikidata

The Son of the Sheik és una pel·lícula muda dirigida per George Fitzmaurice i protagonitzada per Rodolfo Valentino i Vilma Bánky[1] La pel·lícula, basada en la novel·la romàntica homònima d'Edith Maude Hull (1925) i adaptada per Frances Marion,(REF1) és una seqüela de “The Sheik” (1921), també protagonitzada per Valentino.[2] Es va estrenar el 5 de setembre de 1926,[3] dues setmanes després que l'estrella morís d'una peritonitis. El 2003, el National Film Registry de la Biblioteca del Congrés dels Estats Units la va seleccionar per a la seva preservació degut al seu interès cultural, històric o estètic.[4]

Argument[modifica]

Anys després dels esdeveniments narrats a “The Sheik”, Ahmed, el fill del xeic i Lady Diana, s'enamora de Yasmin, una ballarina i li dona el seu anell com a mostra d'amor i ella el cita el vespree en unes ruines. Yasmin és filla d'un francès renegat que lidera una tropa de lladres i embaucadors. Aquests s'assabenten de les intencions de Yasmin i capturen Ahmed per demanar un rescat. Com que ell es nega a dir qui és el seu pare, Ghabah, un pretendent de Yasmin, el fa torturar i li fa creure que l'han capturat gràcies a Yasmin que ha servit d'esquer. Ahmed és rescatat i jura venjança. iSegresta la noia, portant-la al seu campament del desert. Durant un temps ells dos s'odien però de mica en mica l'amor neix entre els dos.

Mentrestant, el xeic concerta un matrimoni per al seu fill per tal que se li tregui del cap la noia. Lady Diana, però recorda al seu marit que el seu fill no és únicament igual a ell en aparença sinó també en tossuderia i li recorda com es van conèixer ells dos. Després de parlar amb el seu pare, Ahmed reconeix que s'ha equivocat amb Yasmin i l'allibera, manant al seu criat Ramadan que la dugui a la ciutat. En marxar, ella perd l'anell que ell li havia regalat.  De camí a la ciutat són atacats per Ghabah i els seus homes que la segresten.  Ahmed s'assabenta d'això i que no va ser ella qui el va trair i es dirigeix a la guarida dels lladres per alliberar-la. El xeix s'assabenta de les intencions del seu fill i se li uneix per ajudar-lo. Es produeix una batalla i Ahmed mata a Ghabah. Ahmed, victoriós, salta al cavall de Yasmin i marxa amb ella als braços.

Repartiment[modifica]

Referències[modifica]

  1. «“The Son of the Sheik”». The Film Daily XXXVII, 26, 01-08-1926, pàg. 6.
  2. «Detail's of United Artists' productions». Motion Picture News, 29-05-1926, pàg. 2573.
  3. «United Artists schedule five». Motion Picture News, 01-05-1926, pàg. 2016.
  4. «Complete National Film Registry Listing» (en anglès). Film Registry of the National Film Preservation Board. [Consulta: 22 març 2021].

Enllaços externs[modifica]