Tiberio Calcagni

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaTiberio Calcagni
Biografia
Naixement1532 (Gregorià) Modifica el valor a Wikidata
Florència (Itàlia) Modifica el valor a Wikidata
Mort7 desembre 1565 (Gregorià) Modifica el valor a Wikidata (32/33 anys)
Roma Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióescultor, arquitecte Modifica el valor a Wikidata

Tiberio Calcagni (Florència, 1532 – Roma, 7 de desembre de 1565) va ser un escultor i arquitecte italià.[1]

Va ser conegut per ser el deixeble de Michelangelo Buonarroti, sobretot per haver completat algunes de les obres del seu mestre, com la capella de Sforza a la Basílica de Santa Maria Major de Roma o la Pietat florentina, on va restaurar algunes peces trencades per Michelangelo, acabant amb la figura a l'esquerra (La Maddalena), que parteix completament de les parts inacabades de l'obra de Buonarroti. A Calcagni també se'l deu el model de fusta per al projecte de la Basílica de San Giovanni dei Fiorentini i la restauració de l'església de Sant'Angelo al Corridoio. També es deu a Tiberio l'acabament del Brutus de Michelangelo.

Calcagni, a més de realitzar projectes sota la supervisió del seu mestre, va ser enviat com a emissari per mostrar els fruits del seu treball teòric als grans mecenes.

Referències[modifica]

  1. Boni, 1852, p. 167.

Bibliografia[modifica]

  • Boni, Filippo de'. Biografia degli artisti ovvero dizionario della vita e delle opere dei pittori, degli scultori, degli intagliatori, dei tipografi e dei musici di ogni nazione che fiorirono da'tempi più remoti sino á nostri giorni (en italià). 2. Venècia: Presso Andrea Santini e Figlio, 1852. 
  • Dizionario biografico degli italiani, xvi, Roma, Istituto dell'Enciclopedia italiana, 1973