Tom Glynn-Carney

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaTom Glynn-Carney

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement7 febrer 1995 Modifica el valor a Wikidata (29 anys)
Salford (Anglaterra) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióGuildhall School of Music and Drama Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballInterpretació Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióactor, actor de cinema, actor de teatre Modifica el valor a Wikidata

IMDB: nm6077951 IBDB: 518630 TMDB.org: 1765227
Twitter (X): tglynncarney Instagram: tomglynncarney Modifica el valor a Wikidata

Tom Glynn-Carney (7 de febrer de 1995) és un actor i cantant anglés. És conegut pel seu paper secundari a la pel·lícula de guerra de Christopher Nolan Dunkirk i com a Aegon Targaryen a la sèrie d'HBO House of the Dragon.

Biografia[modifica]

Glynn-Carney va estudiar a l'escola Canon Slade de Bolton i va estudiar Teatre Musical al Pendleton College of Performing Arts.[1] Després va assistir a la Guildhall School of Music and Drama on va estudiar interpretació. Mentre estudiava, va participar en adaptacions escèniques professionals de Peter Pan i Macbeth.[2]

La seua primera experiència a la televisió va ser l'any 2013 quan va tenir un paper en dos capítols de Casualty. Va aconseguir un paper principal al drama militar de la BBC The Last Post, publicat com a part del contingut de la nova temporada de tardor de 2017 a BBC1. Interpreta al caporal Tony Armstrong.

Des de l'abril de 2017, Glynn-Carney va interpretar a Shane Corcoran a l'obra de Jez Butterworth The Ferryman que es va estrenar al Royal Court Theatre.[3] Més tard es va traslladar amb la producció al West End al Gielgud Theatre, deixant la producció l'octubre de 2017. Va guanyar l'Emerging Talent Award als Evening Standard Theatre Awards per la seua actuació.[4]

La seua primera pel·lícula va ser el drama bèl·lic Dunkirk, dirigit per Christopher Nolan i estrenat el juliol del 2017. Interpreta a Peter, el fill del capità d'un petit vaixell que va navegar per rescatar els soldats britànics de la ciutat envoltada de Dunkerque. El març de 2022 va ser anunciat per al càsting de la preqüela de Game of Thrones, House of the Dragon, on interpreta el príncep Aegon Targaryen.

També forma part d'una banda indie, Sleep Walking Animals, com a cantant principal.

Referències[modifica]

  1. «Who is Tom Glynn-Carney? The Salford student who swapped the hallways of Pendleton Sixth Form College, for a career on the big-screen.», 04-06-2018. Arxivat de l'original el 26 de juliol 2018. [Consulta: 9 d’octubre 2022].
  2. Tom Glynn-Carney Arxivat 2017-08-29 a Wayback Machine. on the Guildhall School of Music and Drama website
  3. Tom Glynn-Carney on the Broadway World website
  4. «Acting alumnus Tom Glynn-Carney wins Evening Standard Emerging Talent Award 2018», 04-12-2017. Arxivat de l'original el 14 d’agost 2018. [Consulta: 9 d’octubre 2022].