Tornaràs a mi

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaTornaràs a mi
Once More, with Feeling! Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióStanley Donen Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióStanley Donen Modifica el valor a Wikidata
GuióHarry Kurnitz Modifica el valor a Wikidata
MúsicaFranz Liszt, Ludwig van Beethoven i Richard Wagner Modifica el valor a Wikidata
FotografiaGeorges Périnal Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeJack Harris Modifica el valor a Wikidata
VestuariHubert de Givenchy Modifica el valor a Wikidata
ProductoraColumbia Pictures Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorColumbia Pictures Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenRegne Unit Modifica el valor a Wikidata
Estrena1960 Modifica el valor a Wikidata
Durada92 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Versió en catalàSí 
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecomèdia romàntica i drama Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióLondres Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0054141 Filmaffinity: 179998 Allocine: 172086 Letterboxd: once-more-with-feeling-1960 Allmovie: v104778 TCM: 3826 AFI: 53239 TMDB.org: 188136 Modifica el valor a Wikidata

Tornaràs a mi (títol original: Once More, with Feeling!) és una pel·lícula de comèdia britànica de 1960 protagonitzada per Yul Brynner i Kay Kendall, en la seva última aparició al cinema, i dirigida i produïda per Stanley Donen a partir d'un guió de Harry Kurnitz, basat en la seva obra de teatre.[1] Està doblada al català.[2]

La pel·lícula va ser estrenada per Columbia Pictures i té música de Franz Liszt, Ludwig van Beethoven i Richard Wagner, arranjades per Muir Mathieson. La fotografia va ser de Georges Périnal i el vestuari de Givenchy.

Argument[modifica]

Egomaniac i temperamental Victor Fabian és el director de l'Orquestra del Festival de Londres. La seva dona, la Dolly, és una arpista que actua en nom del seu marit, presentant les seves demandes impossibles als patrocinadors de la simfonia, només per trobar-lo amb un músic considerablement més jove. La Dolly decideix abandonar-lo i destrueix la seva arpa.

La direcció d'en Víctor pateix l'absència de la Dolly i l'orquestra necessita la seva recuperació. El seu agent, Max Archer, intenta aconseguir-li un nou contracte, però el jove Wilbur, fill del patró de l'orquestra, insisteix, horroritzat, que qualsevol acord ha d'incloure una interpretació de la peça musical preferida de la seva mare, Stars and Stripes Forever de John Philip Sousa.

En lloc de tornar, la Dolly vol divorciar-se per poder casar-se amb el doctor Richard Hilliard, un físic. Un Víctor enfadat diu que per divorciar-se, primer s'han de casar dues persones. Resulta que els companys només van suposar que en Víctor i la Dolly eren marit i muller, però mai s'havien casat.

Víctor no concedirà un matrimoni ràpid i un divorci igualment ràpid tret que accepti viure amb ell durant tres setmanes més. Ell desgasta la seva determinació i en Hilliard l'atrapa amb un camisó amb volants. Una Dolly frustrada diu a tots dos que només vol viure sola.

Repartiment[modifica]

Rerefons[modifica]

L'obra Once More, With Feeling, que va ser adaptada per a aquesta pel·lícula, es va estrenar a New Haven el setembre de 1958 i després a Broadway el 21 d'octubre de 1958 al National Theatre, en una producció dirigida per George Axelrod i dissenyada per George Jenkins, i protagonitzada per Joseph Cotten, Arlene Francis i Walter Matthau, que va ser nominat a un premi Tony com a millor actor protagonista. L'obra va realitzar 263 funcions.

La pel·lícula va ser l'última de Kay Kendall. Va morir de leucèmia el 6 de setembre de 1959 abans de l'estrena de la pel·lícula.

Referències[modifica]

  1. Crowther, Bosley. «Once More With Feeling (1960) Kay Kendall and Yul Brynner in Comedy». The New York Times, 12-02-1960.
  2. «Tornaràs a mi». esadir.cat. [Consulta: 17 febrer 2024].