Vés al contingut

Torre de vigilancia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'obra artísticaTorre de vigilancia

Modifica el valor a Wikidata
Tipuspintura Modifica el valor a Wikidata
CreadorSigmar Polke Modifica el valor a Wikidata
Creació1984
Mida300 (alçària) × 225 (amplada) cm
Col·leccióInstitut Valencià d'Art Modern (València) Modifica el valor a Wikidata

Torre de vigilància és una obra pictórica sense títol, realitzada a 1984 per Sigmar Polke, pintor alemany postmodern, especialment popular al món del Pop art i del Realisme capitalista.[1]

Aquesta obra es va desenvolupar en un context sociocultural d'anàlisi traumàtic del passat, concretament des de la Segona Guerra Mundial, de la qual Alemanya va eixir com vençuda, a més d'haver sigut culpable de l'extermini jueu.[1] Alemanya va quedar fragmentada en dos països d'ideologies polaritzades fins a 1989, amb la Caiguda del mur de Berlín. L'obra recull de manera marcada aquest context de la Berlín Occidental, de caràcter capitalista i federal.[1] D'aquesta forma, les obres de Polke pertanyen a la corrent del realisme capitalista alemany, que qüestiona tota la producció artística de caràcter soviètic i comunista.

L'obra esta realitzada sobre llenç nu, substituït per un paper de bombolles. Aquesta obra està ben conservada gràcies als tractaments del departament de Restauració de l'IVAM.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 Institut Valencià dÁrt Modern. 50 obras maesstras de la Colección del IVAM : 1900-1950. València: Institut Valencià dÁrt Modern, 2019. ISBN 978-84-482-6416-1.