Vés al contingut

Torxa de degoteig

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula equipament informàticTorxa de degoteig

Modifica el valor a Wikidata

La torxa, o torxa de degoteig, és un aparell utilitzat en l'extinció d'incendis forestals, que consta d'un dipòsit de combustible, un tub flexible pel qual baixa el combustible i una esponja d'amiant que fa de cremador, que s'utilitza per a cremes controlades.[1] La crema pot ser de foc tècnic en crema prescrita (abans de l'incendi), o foc tècnic d'extinció (durant l'incendi) amb l'objectiu de crear una crema d'eixamplament, un contrafoc, o una redirecció del front principal.[2]

1. cremador, 2. broc, 3. bucle anti retorn, 4. anell de tancament, 5. vàlvula d'aire, 6. dipòsit amb nansa, 7. configuració de transport.

Característiques[modifica]

La torxa de degoteig està constituïda per un dipòsit de metall lleuger, resistent a les altes temperatures, a friccions i a cops, d'uns 5 litres de capacitat, amb una nansa per a la seva utilització i transport. Consta de cremador, broc, anell de tancament, vàlvula d'aire i dipòsit.[3]

Referències[modifica]

  1. Diccionari de bombers. Barcelona: Termcat. Ganeralitat de Catalunya, 1995. ISBN 84-393-3689-6. 
  2. «Materials de formació contínua: Curs avançat d’intervenció en incendis forestals». Institut de Seguretat Pública de Catalunya, 2017.
  3. Salas Trujillo, Francisco. Plan INFOCA : Un plan de acción al servicio del monte mediterráneo andaluz (en castellà). Sevilla: Consejería de Medio Ambiente, Junta de Andalucía, 2003, p. 353. ISBN 84-95785-88-9.