Travel Air

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióTravel Air
Dades
Tipusconstructor aeronàutic Modifica el valor a Wikidata
Indústriaaerospacial Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1925
Data de dissolució o abolició1929 Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu

Travel Air Manufacturing Company va ser una empresa fabricant d'aeronaus establerta a Wichita, Kansas, el gener de 1925 fundada per Clyde Cessna, Walter Beech, i Lloyd Stearman.

L'empresa inicialment construïa una sèrie de biplans de cabina oberta esportius i d'entrenament. Alguns dels aeroplans esportius fabricats per Travel Air van dominar els circuits de carreres durant diversos anys i eren més ràpids que qualsevol dels models que formaven part de l'exèrcit dels Estats Units.

Travel Air es va fusionar amb Curtiss-Wright Corporation l'agost de 1929.[1] Curtiss-Wright va continuar fabricant alguns dels dissenys de Travel Air tot i que va canviar la denominació i el Model 4000 va passar a ser el 4, el 6000 el 6, etc.

Travel Air 6000 amb el logo del 2003 National Air Tour.

El fundador Walter Beech va deixar l'empresa poc després què s'unís a Curtiss-Wright.

Powder Puff Derby[modifica]

L'agost de 1929 va tenir lloc la primera carrera aèria femenina, la Women's Air Derby, què també es va conèixer com a Powder Puff Derby. De les 20 participants, set volaven en Travel Air, entre elles la guanyadora Louise Thaden i Opal Kunz, qui va acabar en vuitena posició. Els altres cinc Travel Air van ser pilotats per Pancho Barnes, Claire Fahy, Marvel Crosson, Mary von Mack, i Blanche Noyes.

Un Travel Air Model D-4-D de 1928 al Hiller Aviation Museum.

Una de les estranyes qualificacions de la carrera van ser que les aeronaus havien de tenir una potència de motor “apropiada per una dona”. A Opal Kunz li van dir què el seu Travel Air de 300 c.v. era massa ràpid per què una dona el pogués controlar i la van obligar a canviar la seva aeronau.”[2]

Llista d'aeronaus[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Travel Air to Merge With Curtiss-Wright», 07-08-1929. [Consulta: 6 juny 2013].
  2. “Travel Air Speedwing.” Flight Journal. January–February 1998. No pagination given.