Vés al contingut

Unroch de Friül

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaUnroch de Friül
Biografia
Naixement768 (Gregorià) Modifica el valor a Wikidata
Mort853 (Gregorià) Modifica el valor a Wikidata (84/85 anys)
Altres
TítolComte Modifica el valor a Wikidata
CònjugeIngeltrud Modifica el valor a Wikidata
FillsEberard de Friül, Berenguer de Tolosa Modifica el valor a Wikidata

Unroch II de Friül (768-853) va ser comte de Ternois del 839 al 853.

És un fill del Comte Unroch I el Franc. És el primer i fundador de la dinastia dels Unròquides. El seu nom apareix en una llista de l'any 802, on sembla que ell i altres Saxons de Westfàlia, havien jurat lleialtat a l'emperador. També hi figura com un dels quinze testimonis del testament de Carlemany l'any 811. Al registre dels Annals d'Einhard apareix com un dels signataris d'un tractat de pau entre els vikings i l'emperador l'any 811. Aquests fets donen suport a la idea que va ser un home important dins de la cort. L'any 839 es va convertir en Comte de Ternois.

Poc abans de la seva mort, no se sap exactament quin any, es va retirar a l'abadia de Saint-Bertin, on va morir l'any 853

Núpcies i descendents[modifica]

Es va casar amb Engeltruda, neta del comte Guillem I de Tolosa i neboda de Bernat de Septimània,[1] (prèviament casada amb Odalric de Argengau i Linzgau). Vegeu també Odalric) Era unafilla de Bigó de Paris i van tenir tres fills:

  • Berenguer (?-835), comte de Tolosa
  • Eberard (?-866), Marques de Friül
  • Adalard (?-864), Abat laïc de Saint-Bertin i de Saint-Amand.

Referències[modifica]

  1. Morales i Montoya, Mercè; Sobrequés i Callicó, Jaume. Comtes, Reis, Comtesses i Reines de Catalunya. Barcelona: Base, abril de 2011, p. 14. ISBN 9788415267249.