Usuari:Abmarfil/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAlbert Bastida i Marfil

Foto del regidor Albert Bastida
Biografia
Naixement26 d'agost de 1992
Mollet del Vallès
  Primer Tinent d'Alcalde i Regidor de Sant Fost
Activitat
Ocupaciótècnic de laboratori biomèdic

Albert Bastida i Marfil (Mollet del Vallès, 1992) és un polític català, regidor i 1r Tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Sant Fost de Campsentelles des de 2019 fins l'actualitat.

Va estudiar Laboratori Clínic i Biomèdic. Va treballar en el hospital de Mollet del Vallès en el departament de Microbiologia i al banc de sang. Després de tres anys, va marxar per començar a treballar en el departament d'Hematologia, hemostàsia i trombosi del hospital Universitari de la Vall d'Hebron. Més tard va cursar el grau de laboratori químic i control de qualitat i treballar durant un curt període de temps en en el departament de control de qualitat de la farmacèutica Uquifa. Després d'aquest breu parèntesi laboral, va tornar al laboratori del Vall d'Hebron on va cursar les oposicions.

Va néixer a Mollet del Vallès, però viu a Sant Fost de Campsentelles des dels onze anys, quan la seva família s'hi va traslladar des de Martorelles. Va participar en el món de l'associacionisme creant la associació Martorelles Jove i col·laborant a posar en marxa una ràdio local al municipi. També va participar en el Consell Jove de l'Ajuntament de Martorelles i amb l'agrupament escolta català Galzeran. Més tard va continuar en el món dels mitjans de comunicació locals, com a col·laborador de la Ràdio de Mollet del Vallès amb el programa Station Music i Cafè i Tertúlia. Va fundar el sindicat d'estudiants de l'Institut Escola Municipal del Treball de Granollers durant la seva etapa d'estudiant.

Va entrar en política l'any 2008 com a militant de les Joventuts Socialistes de Catalunya. Dos anys més tard va retirar-se de la política decebut fins el 2011, on va tornar a participar en política de la mà de l'esperit de canvi del 15M i va començar la seva militància en Podem. Ja en el 2015, va ser fundador del Cercle de Podem a Sant Fost i va ser escollit com a Portaveu. L'any 2016 fou escollit Secretari General de Podem Sant Fost per unanimitat i també va desenvolupar tasques organitzatives dins l'organització comarcal del partit. Va ser candidat en el 2018 al Consell Ciutadà Català de Podem Catalunya i candidat a la Coordinació autonòmica del partit en el 2020.

El maig del 2019 va presentar-se com a candidat a l'alcaldia de Sant Fost per la coalició En Comú Podem i va sortir electe com a regidor. Al juny del mateix any, signa un pacte de govern amb Esquerra Republicana i la regidora Maria José Sánchez fins dos anys després, que va decidir continuar a l'oposició després de diverses desavinences amb l'alcalde. Va ser 1r Tinent d'alcalde i Regidor de Drets Socials, Gent Gran, Benestar Animal, Habitatge i Participació Ciutadana. També va ser membre de la Mancomunitat Galzeran, representant de Sant Fost en el AMTU i en el Consorci de Residus del Vallès Oriental.

Referències[modifica]