Vés al contingut

Usuari:Christian Mas Garcia/Bloods

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Els "Bloods", també coneguts com "Family Blood of Blood" (Original Blood Family) (OBF), són una banda principalment afroamericana gang fundada a Los Angeles, California] ]. La colla és àmpliament coneguda per la seva rivalitat amb els Crips. S'identifiquen pel color vermell que utilitzen els seus membres i per determinats símbols de la banda, inclosos els signes distintius de la mà.

Els Bloods comprenen diversos subgrups coneguts com "conjunts" entre els quals existeixen diferències significatives, com ara colors, roba i operacions, i idees polítiques que poden estar en conflicte obert entre si. Des de la seva creació, les bandes de Bloods s'han estès a tot Estats Units.

Història[modifica]

La banda de Bloods es va formar inicialment per competir contra la influència dels Crips a Los Angeles. La rivalitat es remunta als anys 60 quan Raymond Washington i diversos altres Crips es van enfrontar a Sylvester Scott i Benson Owens, estudiants de Centennial High School (Compton, Califòrnia) a Compton, Califòrnia. En resposta a l'atac, Scott, que vivia a Compton, va establir la banda de carrer Piru, la primera colla del carrer "Bloods". Owens va establir la banda del carrer Piru de l'oest. La banda del carrer Bloods es va formar inicialment per proporcionar protecció als membres dels Crips. Moltes de les bandes de carrer no-Crip solien anomenar-se "sang.El 21 de març de 1972, poc després d'un concert amb Wilson Pickett, el seu nom es va publicar el 21 de març de 1972, després d'un concert amb Wilson Pickett, i Curtis Mayfield, vint joves pertanyents als Crips van atacar i van robar Robert Ballou Jr. fora de Hollywood Palladium. Ballou va ser colpejat a mort després que es va negar a renunciar a la seva jaqueta de cuir. La sensacional cobertura mediàtica del delicte i les contínues agressions dels Crips van augmentar la seva notorietat. Diverses bandes no-Crips formades durant aquest període no van tenir cap coincidència amb els Crips i es van preocupar pels atacs creixents de Crip. Els Pirus, Black P. Stones (Black P. Stones), Athens Park Boys i altres bandes no alineades amb els Crips sovint es van enfrontar amb els Crips. El 5 de juny de 1972, tres mesos després de l'assassinat de Ballou, Fredrick "Lil Country" Garret va ser assassinat per un Westside Crip. Això va marcar el primer assassinat de Crips contra un altre membre de la banda i va motivar a les bandes del carrer no Crip a alinear-se entre si. The Brims va tornar a retrocedir el 4 d'agost,