Vés al contingut

Usuari:Christian Mas Garcia/Juan Antonio Delgado Ramos

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Plantilla:PA

Infotaula de personaJuan Antonio Delgado Ramos
Biografia
Dades personals
Nacionalitat Espanyola

Lloc webjuanantoniodelgado.es

'Juan Antonio Delgado Ramos' (nascut el 18 de març de 1971 a Sant Ferran (Cadis, Espanya) és un guàrdia civil i diputat espanyol.

Trajectòria[modifica]

Infància[modifica]

Juan Antonio Delgado Ramos, nascut a Sant Ferran (Cadis) el 18 de març de 1971, és el menor de set germans. Fill d'un paleta, Lope Delgado Espinosa, i de Maria Ramos Braça, Cadis, mestressa de casa. Va créixer en la Barriada de la Ardila, un barri de gent humil i treballadora, majoritàriament mariscadors, saliners, paletes ... i altres oficis semblant.

Va cursar estudis de secundària a la seva ciutat natal.

Guàrdia Civil[modifica]

El 1992 amb 21 anys va ingressar a la Guàrdia Civil. El seu primer destí després del període d'acadèmia va ser Barcelona on va romandre fins a 2002. Aquest període va ser transcendental a l'hora d'afiliar a AUGC [1] i on va coincidir amb alguns responsables de qui va ser Sindicat Unificada de la Guàrdia Civil (SUGC), com és el cas del Guàrdia Ros o el Sergent Rodó, tots dos detinguts per pertànyer a aquest sindicat.

Va ser precisament en aquest primer destí on va prendre consciència de la situació dels treballadors de la Guàrdia Civil i va decidir participar activament en el moviment associatiu-sindical. El 1997 va ser nomenat vocal de la delegació de Barcelona a l'Aeroport.

Al Aeroport de Barcelona on aviat Delgado Ramos es va convertir en destacat interlocutor entre els seus companys i els responsables del Cos i la resta d'organismes integrats en aquelles macroinstalaciones. Van ser els durs començaments del moviment associatiu a la guàrdia civil, on el simple fet de pertànyer a l'única organització existent en aquell moment era motiu de "persecució" per part dels caps de la Guàrdia Civil.

El 1994 van aparèixer les primeres associacions a la Guàrdia Civil, heretades dels moviments sindicals que van ser fortament reprimits i perseguits. Gairebé de forma clandestina, va començar llavors un lent creixement que va anar incorporant a les seves files als que, com Prim Ramos, s'havien destacat en la lluita contra l'immobilisme i abusos comesos pel sistema fortament jerarquitzat que encara perdura en la Guàrdia Civil. D'aquesta manera, va formalitzar la seva pertinença a l'Associació llavors denominada Coproper 6J, arribant a ocupar els càrrecs de Vocal a l'Aeroport de Barcelona (Any 1997-2002).

El nomenament del Sr. Santiago López Valdivielso com Director General de la Guàrdia Civil (1996-2004) va propiciar un tímid període d'obertura i modernització la mesura més destacada va ser la creació del Consell Assessor de Personal, i per la qual es desenvoluparia en el Cos les primeres eleccions democràtiques per a l'elecció de representants dels treballadors. Delgado Ramos va ser triat en un complicat i modern procés com a vocal de l'òrgan creat per Valdivielso.

En aquest període, l'any 2002, és destinat al lloc de la Guàrdia Civil de Barbate (Cadis), llavors castigat amb la xacra del narcotràfic i principal focus de conflictes de seguretat ciutadana. A la seva arribada a la província, es fa càrrec de la recomposició de la Delegació d'AUGC que en aquells moments havia patit les conseqüències de conflictes interns, creant una nova Junta Directiva amb persones de gran vàlua com el futur secretari general Sr. Alberto Moya Acedo .

Ramos, Moya i altres membres de la seva Junta Directiva comencen llavors a prendre el protagonisme que ha atorgat a AUGC seu prestigi actual, passant de ser un mer grup clandestí d'activistes descontents, al referent dels guàrdies civils primer i de l'opinió pública després, que van trobar en la forma d'actuar dels seus membres la base per obrir una institució opaca durant segle i mig. Per primera vegada, els guàrdies civils són vistos com a treballadors, amb drets i inquietuds, tot i que encara quedés molt per fer.

El Consell Assessor de Personal (CAP) estava ferit de mort des de la seva naixement

  1. «[https: //es.wikipedia.org/wiki/Asociaci% C3% B3n_Unificada_de_Guardias_Civiles AUGC]». Wikipedia.