Vés al contingut

Usuari:Doyle/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'obra artísticaCarrer de París, dia de pluja
francés: Rue de Paris, temps de pluie
CreadorGustave Caillebotte
Creació1877
Mètode de fabricacióOli sobre taula
MovimentImpressionisme
Col·leccióInstitut d'Art de Chicago, Chicago

Carrer de París, dia de pluja (Rue de Paris, temps de pluie, en francés) és un quadre del pintor francés Gustave Caillebotte. La pintura, acabada el 1877, es troba actualment a l'Institut d'Art de Chicago, als Estats Units.

Història del quadre[modifica]

Caillebotte va fer pública aquesta pintura per primera vegada a la tercera de les exposicions col·lectives del grup impressionista, l'any 1877 en un local del carrer Le Peletier de París.

Anàlisi de l'obra[modifica]

Aquesta pintura és prototípica d'una de les dues tendències principals del grup impressionista: la representació de la vida i de la ciutat modernes. El quadre representa un carrer de París, situat a una de les zones més burgeses de la ciutat, el districte VIII, fortament transformada arran de les reformes urbanes del baró Haussmann, prefecte de la capital. Concretament, la tela mostra la plaça de Dublin, que fa de cruïlla dels carrers -d'esquerra a dreta- de Moscou, Clapeyron, Turin i Saint-Pétersbourg. Aquesta cruïlla es troba a prop de l'estació Saint-Lazare, uns dels símbols del París modern de finals del segle XIX, a l'anomenat Quartier de l'Europe (barri d'Europa).

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]