Usuari:FrancescRomero/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióINS Frederic Martí Carreras

Façana de l'institut actualment.
Història
Creació1968
Governança corporativa
Seu 
Indicador econòmic
FinançamentDepartament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya

Lloc webhttp://iesfredericmarti.xtec.cat/

L'INS Frederic Martí Carreras és un centre d'educació secundària ubicat a Palafrugell, a la comarca del Baix Empordà, a la província de Girona. El centre imparteix les titulacions d'Educació Secundària Obligatòria i postobligatòria, Batxillerat d’Humanitats, Ciències Socilas, Ciències i Tecnològic. Va ser inaugurat l'octubre de 1968 com a únic centre públic a la comarca que va estar acollint durant molt de temps alumnes de l'antic batxillerat i Preu, després BUP i COU. La majoria de professors tenen plaça fixa, la qual cosa s'erigeix en un punt fort, amb molts anys d'estada al centre -se'l senten ben seu-, experiència en la docència i fan continua formació.

La implantanció de la Reforma Educativa l'any 1992 va obligar als professors que havien d'impartir ESO, a replantejar-se la manera de fer les classes. En principi, tal com va passar a molts instituts "de tota la vida", la nova situació va trencar l'equilibri del centre i va generar una sensació de desànim que va costar de superar. L'arribada de professors nous, alguns dels quals provinents de la primària, va suposar un canvi positiu i l'arribada d'aire fresc al centre.

L'any 2002 es van demanar dos cicles formatius, un d'Informàtica i un altre d'Educació Física, amb la intenció de ser més competitius i d'ampliar l'oferta educativa, a banda de donar un servei en un àmbit inexistent a la comarca. L'institut està ubicat al costat d'una àmplia zona esportiva, amb piscina inclosa, i a 3Km escassos del mar, es volia aprofitar aquesta ubicació. Tot amb tot, el Departament d’Ensenyament no en va fer una valoració positiva. Ara s’ha apostat per treballar amb tots els avantatges que suposa per l’alumnat formar part d’una comunitat educativa no gaire gran.

Antiga entrada
Algunes fotos
Alumnes jugant a bàsquet.
Antic aparcament.
Antiga aula d'informàtica.
Antiga aula.
Antiga sala de professors.
Antic gimnàs.
Vell edifici.
Vell edifici.
Jaume Ungé amb l'ordinador de secretaria.
Josep Pla sortint de l'institut.
Josep Pla fent una xerrada a l'institut.
Antic laboratori de Ciències Naturals.
Antic laboratori de química.
L'institut.
Primera acta del Consell Escolar.
Projecte de l'institut publicat a la Revista de Palafrugell (1966).