Vés al contingut

Usuari:Lyndon Bell/proves/Babbel

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióLyndon Bell/proves/Babbel

Babbel[modifica]

Logo de Babbel.

Babbel és una aplicació d'aprenentatge de llengües dissenyada per a tot tipus de dispositius: mòbils, tauletes, ordinador i Apple Watch, i disponible en les versions Android, iOS, Windows Phone i pàgina web. L'aplicació ofereix actualment cursos per aprendre 14 llengües: anglès, alemany, espanyol, italià, francès, portuguès brasiler, turc, polonès, indonesi, neerlandés, noruec, danès, suec i rus.

Història[modifica]

Els seus creadors i desenvolupadors són Markus Witte i Thomas Holl. L'aplicació va nèixer en 2007 sota la preocupació dels creadors de dissenyar una ferramenta útil i senzilla per a l'aprenentatge d’idiomes. Van dissenyar, així, una applicació que combina la tecnologia amb metodologia, construint  l'aprenentatge d’idiomes sobre el que els usuaris ja saben en la seua llengua materna.

La plataforma va aparèixer online per primera vegada en gener del 2008 amb una versió beta gratuïta. Kizoo Technology Ventures i IBB Betelingugsgesellschaft mbH van ser els primers inversors. EN 2019 el ERDF, Fons Europeu de Desenvolupament Regional, va atorgar Babbel un milió d'euros. El nou producte, Babbel 2.0, apareixiria en línea en noviembre del 2009. En aquest moment els fundadors de Babbel van decidir fer el seu contingut de pagament.

En març del 2013 Babbel va adquirir l'empresa emergent PlaySay Inc.Startup en San Francisco per tal d'expandir-se pels Estats Units. Amb l'adquisició el director executiu Ryan Meinzer va esdevenir l'asesor estratègic en les operacions nord-americanes. En 2015, Babbel va obrir una oficina en la ciutat de Nova York. En eixe mateix any, Babbel va recaptar nous finançaments per valor de 22 milions de dòlars. Actualment la filial american Babbel Inc. està en mans de la directora executiva Julie Hansen.

L'empresa Babbel està dirigida per Lesson Nine GmbH en Berlín, Alemanya. Babbel té gairebé 450 empleats i treballadors autònoms i està situada al barri Mitte de Berlin.

La paraula "babbel" és la forma imperativa del verb alemany "babbeln", que significa "conversar" en el dialecte hessià alemany. També és un joc de paraules amb referència bíblica de la Torre de Babel- un ziggurat gegant la construcció del qual es va interrompre quan les llengües dels treballadors es van fer inintel·libles mutuament per desig de Déu. Babbel és també un homòfon del verb angès "babble" (balbucejar).

Concepte[modifica]

Babbel és una aplicació d'aprenentatge d'idiomes de pagament dissenyada per a dispositius: mòbils, tauletes, ordinador i Apple Watch i està disponible en Adroid, iOS, Windows Phone i página web. Els catorze idiomes que es poden estudiar: anglès, alemany, espanyol, italià, francès, portuguès brasiler, turc, polonès, indonesi, neerlandés, noruec, danès, suec i rus estan disponibles en set idiomes: anglès, alemany, espanyol, italià, francès, portuguès brasiler, i suec amb diferent nivells. Disposa de cursos per a principiants,de nivel intermedi, de gramàtica, vocabulari, llenguatge col·loquial i també cursos dirigit a fins específics, com anglés per a Màrqueting, Recursos Humans o Relacions Públiques. També genera continguts sobre temàtiques concretes d’entreteniment, curiositats i educació. Per exemple, quan s’aproximen les vacances i, per tant, l’arribada de turistes, Babbel llança una petita guia amb referències gastronòmiques per poder-hi mantenir converses.

Babbel dissenya cursos segons la llengua nativa dels estudiants. L'applicació permet elegir el rang d’edat en què es troba l'usuari i el nivell de domini de l'idioma, així com paquets d’anglès específic per a diferents àmbits. Els paquets de lliçons que conté l'aplicació són: cursos per a principiants (6 cursos, amb un total de 113 lliçons); cursos intermedis (6 cursos, amb un total de 100 lliçons); paquets de gramàtica (quatre, amb un total de 70 lliçons); paquets d’anglès per al treball, i divisió per àmbits de treball (15, amb un total de 127 lliçons); paquets de comprensió i expressió orals (5 paquets, amb un total de 48 lliçons); paquets de comprensió i expressió escrites (2 paquets, amb un total de 17 lliçons); paquet de gent i cultura (8 paquets, amb un total de 64 lliçons); cursos especials (4 cursos, amb un total de 39 lliçons); paquets de paraules i frases, agrupats per àmbits (31 paquets, amb un total de 458 lliçons) amb un total de 8.500 hores de contigut per aprendre la llengua.

El contingut d'aprenentatge de l'aplicació és original de l'equip de més de 100 lingüistes i educadors i es desenvolupa a la seu de Babbel[1] i els cursos estan basats en el Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües (MERCL)[2]. Babbel utilitza tecnología actual i multimèdia i de reconeiximent de veu.​​​​ Els usuaris reben retroalimentació inmediata del seu nivel d'èxit. El progrés de l'aprenentatge s'emmagatzema al núvol perquè els usuaris puguen continuar aprenent en qualsevol moment. Babbel també ofereix la possibilitat de contactar amb altres estudiants d'arreu del món. La plataforma disposa d'una pàgina de perfil individual, un tauler que presenta totes les dades en estadístiques clares per a l’alumne i un sistema de missatgeria interna.

Didàctica dels cursos[modifica]

Els cursos d'idiomes de Babbel consisteixen en la resolució d’exercicis fets pels desenvolupadors de l’aplicació. Les tasques a fer són variades i aprofiten el suport digital. A més a més, molts dels exercicis consisteixen en fer que l’usuari parli davant un programa reconeixedor de veu, intentant salvar la deficiència d’habilitats per escoltar i parlar que és tant freqüent en autodidactes.

Els contignuts es presenten seguint aquestes rutines didàctiques[3]:

Imitació i entrenament de pronúncia de paraules: : les paraules es presenten sempre seguint el mateix model. El vocabulari es presenta escrit, s'escolta i es repeteix amb l'opció d'un micròfon. Després es classifica la paraula, clarament presentada amb una imatge i la seva traducció i s'escriu. Cada cert temps, hi ha un repàs de paraules anteriors. Aquest tipus de pràtica mecánica és propi de la didàctica conductista.

Racions de vocabulari petites i colorides: el vocabulari nou s'introdueix en unitats curtes de 3 o 4 paraules o unitats significatives. El vocabulari s'entrena gradualment (repetir, unir amb la traducció, escriure), posteriorment s'introdueixen una o dos unitats més. Aquestes unitats sempre provenen d'un camp semàntic similar i estan clarament il·lustrades.

Repasar en intervals de temps sensats: el vocabulari nou traspassa de manera automática al sistema de repàs. Allí s'evaluen repetidament les paraules en intervals creixents a través del process de repàs espaciat fins arribar a l'adquisició i absència d'errors.

Explicacions de las regles: Els cursos contenen moltes explicacions de gramàtica, pronunciació i vocabulario en la llengua materna del aprenent. Els cursos de Babbel es desenvolupen contrastivament per idioma, raó per la qual les regles són formulades per separat per a cadascuna de les llengües maternes i les que s'aprenen (un parlant natiu de francés i ún d'alemany aprenen anglès de diferent manera). Els coneixements sobre el tractament de la informació i sobre la memoria en els últims tres punts provenen de la didàcica cognitiva.

L'aprenentatge lliure: Els usuaris tenen llibertat per escollir allò que els interesa particularment. Els continguts individuals d'aprenentatge es treballen a un ritme personal. Segons la teoría constructivista, cada usuari desenvolupa individualment destreses seleccionant de manera subjectiva la información nova connectant-la amb el coneixement previ.

Comunicar-se rápidament: El métode Babbel està enfocat a la conversació. Des dels cursos per a principiants es proporcionen les expressions relacionades d'ús comú amb la vida qüotidiana. En el unitats significatives es presenten frases completes malgrat no poder comprende l'estructura gramatical per aprendre a deduir del contexte. En cas necessari, es pot veure la traducció.

Babbel disposa d'un sistema personalitzat que s'adapta al ritme de millora de l’alumne per anar augmentant la dificultat dels exercicis paulatinament quan es van assolint conceptes.

Popularitat i reconeixements[modifica]

L'applicació ha assolit els deu milions de descàrregues a tot el món a través de Play Store. Els usuaris que l'han puntuada (137.703), la valoren amb 4,1 punts sobre 5 de mitjana[4].

La plataforma d'aprenentatge va ser una de les finalistes al premi "Millor Aplicació o Servei Web ("Best Web Application or Service (EMEA) in els premis "2009 TechCrunch's Europe Awards".

In 2013, Babbel va rebre els premis "2013 Digital Award" i "Innovative 4 Society Award"[5] en el CeBIT, la fira d'exposició d'ordinadors, tecnologies de la informació, telecomunicacions, programari i serveis més important del món

En 2016, la revista nordamericana Fast Company Magazine va nominar Babbel com una de les empreses més innovadores del món en la categoria d’educació[6].

Veure també[modifica]

Aprenentatge de llengües assistides per ordinador

Duolingo

Referències[modifica]

  1. Strathmann, Marvin «Babbel: Alleine zur Fremsprache». Die Zeit Online.
  2. «El Método Babbel». [Consulta: Abril 7, 2018].
  3. «Babbel:Trasfondo didáctico». https://blog.babbel.com/es/como-hacemos-que-las-palabras-se-queden-en-tu-cerebro-el-trasfondo-didactico-de-babbel/.
  4. «Babbel-Learn Languages». [Consulta: Abril 7, 2018].
  5. «Award for Babbel app at CeBIT 2013». Babbel Premsa.
  6. «Babbel: Most Innovative Company». [Consulta: Abril 7, 2018].