Vés al contingut

Usuari:MTV/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Bodydub[1] és un terme encunyat per la Universitat de Vic per definir la coreografia de percussió corporal que es va difondre a la xarxa a finals de maig de 2013 i que es desenvolupa en diferents espais del campus al ritme d’una versió del tema We Can Work it Out dels Beatles, interpretada per Núria Graham[2] i Judith Nedermann[3].

Després de la repercussió mundial que va tenir el seu lip dub[4] el 2010, al cap de tres anys van desenvolupar una coreografia més sofisticada amb arrels educatives. El resultat va ser el bodydub de la UVic.

La percussió corporal és una disciplina artística que permet aprendre música a través del cos, reforçar l’atenció, la concentració, la memòria i practicar el sentit del ritme, entre altres. Les coreografies percutives del bodydub es van treballar des d’algunes assignatures dels graus de Teràpia Ocupacional[5], Mestre d’Educació Infantil[6] i Primària[7], Educació Social[8] i Ciències de l’Activitat Física i l’Esport[9], precisament per la relació directa que tenen alguns dels objectius d’aquests estudis amb els beneficis que ofereix la percussió corporal.

L’adaptació i la coreografia va anar a càrrec de Santi Serratosa[10], bateria dels grups Gossos i Astrio, musicoterapeuta i percussionista corporal, que ha desenvolupat aquesta versió de manera que la percussió que hi sona és només corporal sobre uns patrons rítmics.

Santi Serratosa i Mariona Castells havien gravat prèviament un bodydub[11] a duo que va servir d’inspiració per a la coreografia més multitudinària del bodydub de la Universitat de Vic.

Referències[modifica]