Vés al contingut

Usuari:Martamuixi/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Miriam Ponsa, nascuda a Manresa l’any 1973. Dissenyadora de moda independent.

Miriam Ponsa
Naixement: 1973, Manresa
Web oficial MIRIAM PONSA

Trajectòria personal[modifica]

Miriam Ponsa és diplomada en disseny de moda per la Universitat de Southampton (Regne Unit) i especialitzada en disseny i tècniques de punt, a Igualada. Té el taller a Manresa, al mateix espai on la seva rebesàvia, l’any 1886, va fundar una fàbrica tèxtil dedicada a la producció de les betes de les espardenyes.

El procés artesanal defineix la seva obra, amb tècniques poc utilitzades actualment, com el brodat a mà, la tapisseria, la cistelleria i el macramé. La seva és una trajectòria vital i apassionada. No segueix tendències, sinó que crea col·leccions independents, que defineix com a roba d’autor.

Imaginari[modifica]

MIRIAM PONSA és una col.lecció de roba d’autor que no segueix tendències sinó que es guia pel seu propi instint. Les seves fonts d’inspiració tenen molt a veure amb les textures, treballa la matèria mitjançant diverses tècniques, algunes d’elles manuals i altres heredades d’antics oficis. Aquesta passió la fa investigar amb materials com el làtex, que acosturma a treballar-lo en cada col.lecció i que li permet fusionar amb teixit, donar-li relleu i captar la sutilesa del moment. MIRIAM PONSA evoca un esperit industrial impregnat en l’antic espai que ha reformat per instalar-hi el seu taller. Prové d’una familia amb una antiga tradició tèxtil que es remonta a principis del segle XIX i que s’ha transmès de generació en generació fins avui en dia.

Premis i reconeixements[modifica]

  • Premi 080 Barcelona Fashion a la millor col·lecció de dona Tardor-hivern 2010-2011 atorgat pel departament de Comerç i Turisme de la Generalitat per Textura social (2010)
  • Premi Barcelona és Moda a la millor empresa emergent atorgat per la Cambra de Comerç de Barcelona (2007)

Referències[modifica]

  1. Entrevista a Per Amor a l'Art
  2. Entrevista a FAD. Xarxes d'opinió: La moda, en temps d'emergència?
  3. L’entrevista a 3/24: 080, l'aparador de la moda
  4. Entrevista a Els País S MODA: Rebelde con causa

Enllaços externs[modifica]