Vés al contingut

Usuari:Mcapdevila/Microtelèfon

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Utilitzant un microtelèfon
Telèfon de canelobre de principis del segle XX

En un telèfon, el microtelèfon és un dispositiu que l'usuari es posa a l'orella per escoltar el so de la lìnia. Els microtelèfons d'avui en dia generalment comprenen tant l'auricular com el micròfon. En els primers telèfons, en canvi, el micròfon estava muntat directament sobre el propi telèfon, que sovint es fixava a la paret a una alçada convenient per parlar, o estava a l'extrem superior d'una mena de canelobre. Els auriculars dels telèfons rebien el nom de receptors, un terme que s'aplica sovint als microtelèfons d'avui dia.

Fins l'adveniment del telèfon sense fil, el microtelèfon normalment estava connectat a la unitat base, mitjançant un cable força flexible (els més moderns són de tipus helicoïdal).

Un telèfon sense fil utilitza un transceptor de ràdio per al microtelèfon, i un altre transceptor, connectat a la línia de telèfon com estació base.

En el cas d'un telèfon mòbil, la unitat sencera és un transceptor de ràdio que es comunica amb la xarxa cel·lular través d'un repetidor que actua com estació base exterior

Alguns telèfons mòbils instal·lats en cotxes, camions i autobusos apareixen exactament com un telèfons de la llar, excepte que la seva base està generalment collada a l'interior del vehicle.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]