Vés al contingut

Usuari:Mcapdevila/Osteoglossum bicirrhosum

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuMcapdevila/Osteoglossum bicirrhosum

L'arowana platejada[cal citació] o (Osteoglossum bicirrhosum) és una espècie de peix d'aigua dolça de la família Osteoglossidae. Aquestes espècies es troben a la conca del Riu Amazones, al Rupununi i Oyapoque de Amèrica del Sud, així com en aigües tranquil·les en Guyana.

Morfologia[modifica]

Aquest peix té escates relativament grans, un cos llarg, i una cua afilada, amb les aletes dorsal i anal s'estén tot el camí fins l'aleta caudal petita, amb les quals estan gairebé fusionats. Pot créixer fins una mida màxima de 90 cm.[1] A diferència de la arawana negra, la arawana Plateada té els mateixos colors durant tota la seva vida.

L'espècie també es coneix com Peix mico per raó de la seva capacitat per saltar fora de l'aigua i capturar una Presa de caça. En general, res a prop de la superfície de l'aigua esperant la seva presa potencial. Encara que les mostres s'han trobat restes de aus, ratpenats i serps als seus estómacs, la seva dieta principal consisteix en crustacis, insectes, petits peixos i altres animals que suren a la superfície de l'aigua, pel que la seva boca (tipus pont llevadís), està exclusivament adaptada per aquest tipus de captures .

Les Arawanas de vegades s'anomenen Peix drac per part dels acuaristas per les seves brillants escates com o una armadura i els barbons són una reminiscència de la descripció dels dracs en el folklore asiàtic.

Estat de conservació[modifica]

La Arawana platejada actualment no forma part de la llista de CITES. [2] Ni a la llista vermella de la UICN 2004. [3] És un dels peixos ornamentals més populars d'Amèrica del Sud, però, i per tant està en estat de conservació. [4]

Com es va informar per Environment News Service l'agost de 2005, l'ús de la població de la Arawana Plateada va ser motiu d'una disputa entre autoritats Brasileres i Colombianes. Arawanas platejades juvenils es troben atrapats a Colòmbia per a la venda com peixos d'aquari, mentre que el poble de Brasil, Amazònia captura de peixos adults d'aliments. Una forta caiguda en el nombre de arawanas havia causat a les autoritats brasileres per prohibir la pesca d'ells entre l'1 i 15 de novembre, els colombians, per la seva banda, es prohibeix la seva captura l'1 de novembre i 15 de març. [5]

La Arawana platejada és sovint com a mascota per acuaristas amb experiència, en ser considerat un substitut accessible de la Arawana asiàtica, que apareix a l'Apèndix I i per tant és difícil i costós d'obtenir legalment.

En l'aquari[modifica]

Les arawanas platejades són les principals habitants de la superfície.

Recipient[modifica]

Per mantenir que un d'aquests peixos de grans dimensions, un Aquari (recipient) de mida adequada és important. La mida mínima del tanc recomanable per a una Arawana platejada és de 300 galons. En cap moment, una arawana s'ha de mantenir en un tanc més estret i més curt que la longitud del peix. Una mostra dels joves es poden mantenir en un tanc més petit, però a mesura que creix, necessitarà un tanc més gran per prevenir les deformitats i per assegurar la màxima longitud i la durada de la vida de l'animal.

Aquests peixos són susceptibles de saltar en un aquari, per tant posar una tapa és igual, però posar-ho en un aquari més alt, d'aigua poc baixa, evitarà problemes.

Condicions d'aigua[modifica]

Les Arawana platejades prefereixen aigua tova amb un pH entre 6,0 i neutral. Cal una filtració forta per ajudar a estimular la seva Ambient, encara que es pot adaptar a la majoria dels subministraments d'aigua i prosperar. Un 25-30% de canvi parcial d'aigua o setmanal, l'ús de sifó per als residus i altres detritus s, cal 1-2 vegades per setmana per mantenir les excel·lents condicions d'aigua. La temperatura de l'aigua ha oscil·lar entre 24 ° C (75 ° F) a 28 ° C (82 ° F), amb l'ideal de 26 ° C (79 ° F).

Una variació coneguda com "Arawana de neu" o "Arawana platina" causada per leucismo (pigmentació reduïda). Des del sisè "Pramong Nomjai Thaituala" La competència de peixos tropicals de Tailàndia 2007.

Alimentació[modifica]

Aquestes espècies se'ls poden oferir aliments substanciosos com ara insectes, gambetes, peix, carn de cor, granotes, etc, encara que és millor per alimentar les Arowanas són pellets flotants que ha estat específicament per a peixos d'aquest tipus. Hi ha diversos tipus d'aliments en el mercat d'alguns dels fabricants més grans de la marca el nom dels productes pesquers que es fan amb aquesta espècie en la ment. L'alimentació de les Arawanas, d'aquesta manera ajudarà a evitar la caiguda d'ulls, una condició en la qual un dels ulls estan tornats cap avall. En la naturalesa, el Arowana passa la major part de la seva vida d'exploració de la superfície de l'aigua de la presa, però va a aprendre en un ambient de l'aquari a mirar cap avall pel menjar que cau al fons del seu tanc. Amb el temps, un dels ulls de forma permanent a la baixa caiguda. No obstant això, algunes Arowana són alimentades exclusivament en els aliments pellets flotants també han desenvolupat caiguda d'ulls sobtades després de xocar violentament amb el tanc. Una altra condició que pot desenvolupar-se és "ull ennuvolat", un o els dos ulls es ratlli quan el Arowana es gira cap als costats per recollir aliments de la part inferior, fent així, els ulls ennuvolats. La condició dels ulls ennuvolats es pot tractar, mentre que la condició de gotes oculars que no ho és. Mantenir un Arowana gairebé exclusivament en una dieta de pellet no només proporcionarà als peixos amb un menjar ben equilibrada, és més rendible i en general eviten els problemes de salut. Molts acuaristas recomanen no viure els peixos d'alimentació ja que aquests sovint es plantegen en condicions de pobresa i són capaços de transmetre malalties als peixos depredadors. Altres riscos són les lesions de la Arowana ja sigui en tractar d'atrapar els peixos vius com a presa, o empassar temps. El cuc de la farina de vegades és difícil per a les Arawana digerir, pel que és millor evitar-los.

Companys d'aquari[modifica]

Aquest peix es pot mantenir amb altres peixos d'aigua dolça, sempre que són massa grans per cabre a la boca del arowana i pot tolerar la natació activa de la Arowana per estil de vida. Moltes persones els agrada tenir més d'una Arowana en el tanc, en aquest cas, els aficionats recomanen mantenir almenys 5 a 6 al tanc alhora perquè les Arawanas platejades són molt agressives entre elles.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. "Osteoglossum bicirrhosum". FishBase. Ed. Rainer Froese i Daniel Pauly. {{{month}}} del 2006. N.p.: FishBase, 2006.
  2. CITES Appendices
  3. . iucnredlist.org/IUCN Xarxa List
  4. International meeting on ornamental fish boosts regional conservation and sustainable resource management initiatives (WWF)
  5. Brazil, Colòmbia at Odds Over Silver Amazon Fish. A meeting between the Representatives of the Amazon Basin countries in August 2005 was meant to discuss the disputi.

Bibliografia[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Mcapdevila/Osteoglossum bicirrhosum


  • Dawes, John; Chuan, Lim Lian; & Cheong, Leslie, eds (1999). Dragon Fish, The . Kingdom Books England.