Vés al contingut

Usuari:Moussa1998/Marilyn Jager Adams

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMoussa1998/Marilyn Jager Adams

Marilyn Jager Adams (desembre nascut 14, 1948) és un especialista dins cognició i educació. Aguanta la posició de Visitar Becari a Universitat Marró.[1]

Biografia[modifica]

Adams va rebre el doctorat per l'Universitat de Brown en psicologia cognitiva i psicologia del desenvolupament l'any 1975.[2]

Carrera[modifica]

Adams va presidir el Comitè de Planificació i era un membre del Comitè d'Estudi per l'informe del Consell de Recerca Nacional , Impedint Dificultats de Lectura en Nens Joves (1998). Ha estat en la Planificació o Steering Comitè per Valoració Nacional de Progrés Educatiu (NAEP) Valoració de Lectura de llavors ençà 1992. Sigui en el Plafó Aconsellable per la 2003 Valoració Nacional d'Alfabetització d'Adult (NAAL) i ha estat responsabilitat donada amb en desenvolupament un mòdul de vocabulari per #el 2013 NAAL. Està treballant en aquesta tasca en col·laboració amb Kathryn Spoehr, d'Universitat Marró .

Adams era Autor Sènior de la Guarderia i Grau 1 nivells del tribunal Obert que Publica la 1995 lectura de l'empresa i escrivint programa, "Col·leccions per Becaris Joves"; la recerca-eficàcia documentada d'aquest programa (Foorman et al., 1998) era un ímpetu pel focus en programes de lectura d'aula millors dins de la Lectura Primer component del Cap Nen va Deixar Darrere Acte.[cal citació]

Adams era el Científic Principal de Phonics Instrucció d'Inc. Escolàstic phonics intervenció i Sistema de programa de lectura “fundacional 44”; quin combina recerca-basat phonics instrucció amb adaptive tecnologia. Ella també dissenyat l'abast continu i seqüència per Inc. Escolàstic K-2 alfabetització fundacional programa, “iRead”; quins sorteigs a la seva experiència com un arquitecte del Nucli Comú Estàndards Estatals per assegurar que cada fulles d'estudiant segon grau en un camí previsible a universitari i carrera readiness.

Altre instructional recursos del qual sigui autora principal és "Conscienciació Fonemàtica en Nens Joves" (1997) per lectura emergent i terapèutica estudiants, CTB/McGraw-la guineu del turó " en una Caixa," un guardonat, estàndards-caixa de valoració d'alfabetització basada, i "Odyssey: Un Currículum per Pensar," una recerca-programa validat damunt pensant les habilitats al principi desenvolupades per la República de Veneçuela.

Adams ha servit tan Alfabetització Advisor per "Carrer de Sèsam" i ha estat Sènior Advisor per la instrucció per PBS és "Entre els Lleons" des del seu inception. És actualment una Professora de Visitar en les Ciències Cognitives i Lingüístiques Departament a Cap i Universitat Marró Científic a Soliloquy Aprenentatge, una empresa de programari que ella co-va fundar dins 2000 per utilitzar reconeixement de discurs automatitzat per donar suport aprenent per llegir. El programari de l'empresa és cridat el Soliloquy Ajudant de Lectura. El programari d'Ajudant de la Lectura va ser adquirit per Aprenentatge Científic dins 2008.

Dins 2013, : va publicar quin és probablement el seu millor-llibre conegut, Fundacions d'ABC Per Nens Joves, dins que va presentar prova d'evidència que nens més americans que acaben primer-el grau encara no pot anomenar i escriure tot de les cartes d'alfabet.[3] Els seus altres llibres inclouen el landmark llibre, Començant per Llegir: Pensament i Aprenent Aproximadament Empremta (1990).

Honors[modifica]

Adams va ser citat en les 2001 Polítiques d'Anuari d'Educació mentre un de les cinc persones més influents en el camp de política de lectura nacional (McDaniel et al., 2001). És la destinatària de Sylvia de l'Associació de Recerca Educativa americana Scribner Premi per recerca excepcional.

Referències[modifica]

  1. Brown University directory entry [1] Accessed May 16, 2016
  2. Adams, Marilyn. «Curriculum Vitae» (en anglès). Academia.edu. [Consulta: 20 gener 2020].
  3. http://products.brookespublishing.com/ABC-Foundations-for-Young-Children-P637.aspx

Categoria:Psicòlegs estatunidencs Categoria:Persones vives