Vés al contingut

Usuari:Ppaulamoya/Karen Adolph

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaPpaulamoya/Karen Adolph

Karen E. Adolph És una psicòloga i professora coneguda per la seva recerca en el camp de desenvolupament de motor de l'infant. És la destinatària de l'APA Boyd McCandless Premi i Fundació Psicològica americana Robert L. Fantz Premi commemoratiu. Ha servit com a Presidenta del Congrés Internacional damunt Estudis d'Infant.[1] Adolph i els seus companys van desenvolupar un programari de codificació de vídeo informatitzat, anomenat Datavyu, i tecnologia d'enregistrament modern per observar i comportament de codi. Un projecte relacionat, Databrary, proporciona unes gravacions per enregistraments de vídeo de comportament i anima la dada que comparteix a través de laboratoris de recerca. Adolph és destinataria d'un Premi de MÈRIT dels Instituts Nacionals de Salut de Nen i Desenvolupament Humà pel suport de la seva recerca innovadora.[2]

Biografia[modifica]

Adolph va estudiar a B.A. Psicologia i Arts Bons dins 1986 d'Universitat de Lawrence de la Sarah en Bronxville, NY. Va anar a graduar-se a la universitat  Emory Universitat, dins GA d'Atlanta on va assolir el seu M.A en Psicologia/Del desenvolupament Experimental dins 1989 i un Ph.D. En Psicologia/Del desenvolupament Experimental dins 1993. Va treballar sota Eleanor J. Gibson, Esther Thelen, i Ulric Neisser. És actualment Professora de Psicologia i Ciència Neuronal a Universitat de Nova York (NYU) on dirigeix el Laboratori d'Acció de l'Infant a NYU, enfocant en l'estudi de flexibilitat conductista dins desenvolupament de motor.

Recerca[modifica]

La feina d'Adolph és examinar que els individus aprenen per adaptar-se als canvis dels seus cossos i desenvolupar habilitats per manejar variació en l'entorn. Tot i que molta de la seva feina ha estat enfocada damunt del desenvolupament d'infant, el Laboratori d'Acció de l'Infant també condueix estudis amb nens i adults. Una de les seves metodologies de recerca principals implica desenvolupar tasques que desafien infants, nens, i adults amb nous mètodes, com arrossegar-se sobre ponts, esprement a través de apertures, balancejant per damunt barres de mona, i arribar als objectius amb el cos dins d'un moviment.

Adolph ha estudiat locomoció d'infant i coordinació per examinar els patrons dels infants d'atenció visual mentre aquests jugaven amb joguines amb l'atenció de les seves mares.

Publicacions representatives[modifica]

  • Adolph, K. E. (2008). Aprenent per moure. Direccions actuals en Ciència Psicològica, 17(3), 213-218.
  • Adolph, K. E. (2000). Especificitat d'aprendre: Per què caiguda d'infants sobre un veritable penya-segat. Ciència psicològica, 11(4), 290-295.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

  • http://psych.nyu.edu/adolph/

Categoria:Psicòlegs estatunidencs Categoria:Persones vives