Usuari:Ruthgom/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La comèdia harem, o simplement harem, és un terme utilitzat en l'anime i mànga per a referir-se a un subgènere caracteritzat per un home generalment sense molts talents, envoltat per dones molt eixelebrades i diferents entre si i comunament vivint junts.[1]En moltes ocasions, aquest tipus de sèries són adaptacions videojocs de simulació de cites o dissenyats per a atreure audiències similars. El terme va ser creat per fanàtics occidentals del que es coneix usualment com lovecomi (comèdies romàntiques), no obstant això, la seva implicació bàsica és coneguda també pels fanàtics japonesos.

Disseny i crítica[modifica]

L'harem anime típic, inclou diversos personatges, usualment un mínim d'un noi (la majoria de les vegades és un) i tres o més noies les característiques de les quals conformen estereotips populars en la fanaticada moe. El terme no necessàriament implica connotacions sexuals. Molts dels personatges femenins aporten diferents nivells emocionals relacionats amb el protagonista, que van des d'interessos romàntics a amistats casuals o parentius. En general, les tendències van dirigides a unions familiars/amistoses i la serietat de les relacions romàntiques pot variar considerablement.

Personatges masculins[modifica]

Els personatges masculins són escassos i usualment apareixen només quan és necessari, però les sèries harem solen necessitar almenys un substitut de l'audiència. El protagonista masculí és en general un noi en edat d'escola superior o major amb qui la família de la qual no està complaguda amb la seva situació o no està del tot present (es van mudar, els pares van morir, etc.). Generalment, un personatge qualsevol que manca de determinació, ocasionalment personalitat de un delincuent amb un cor d'or pot resultar com una segona interpretació.

Personatges femenins[modifica]

La protagonista és un personatge femení prominent i qui té més possibilitats d'acabar amb el protagonista masculí, en general, tan sols per ser el primer personatge femení al qual el protagonista masculí coneix.

Referències[modifica]

  1. «Harem» (en castellà). [Consulta: 29 novembre 2023].