Vés al contingut

Usuari:Uriowl/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure


Àcid Úric és el projecte personal d’Oriol Cardona, cantant i guitarrista que també ha participat en formacions com The Jumping Jacks, Sweet Dreams, Aramateix, Smoking Stones, Mama Set, Jam de Perles, Teen Spirit, Gradus Ad Parnassum, Caca Fugitiva, Pua Lila, Riot Act, Vitalogy, Claxon, Ringus, Fluids o Los Eléctricos.

L’any 2006 va gravar el primer disc d’Àcid Úric Explicit Lyrics i el 2008 finalment el projecte va trepitjar els escenaris per primera vegada (amb Toni Pérez al baix, Francesc Ruiz a la guitarra i Albert Soler primer, i Jordi Casals després, a la bateria). Gradualment es varen publicar dues noves cançons (Com un himne i (Això és) Rock), que van acabar formant el segon treball del projecte, un senzill anomenat Corrosivament.

L’any 2011 el projecte va re-aparèixer en concert al Mercat de Música Viva de Vic, ara ja amb Ignasi de Muntanyola a la bateria, abans de sortir a la llum un nou treball, un segon senzill de tres cançons anomenat Déu sap que ha arribat l’hora (que inclou C-17, Últim Anònim i Néixer i morir).

La tornada als escenaris el 2011 es va convertir en l’embrió del Gira Crucis 2011/2012, que els va dur per la geografia catalana en 22 concerts que van finalitzar amb el concert solidari per al Banc dels Aliments de l’1 de Juny de 2012, a Vic. En la majoria dels concerts d’aquesta gira els va acompanyar també el guitarrista Albert Comerma.

Al Gira Crucis el va seguir La Sang Tour, gira amb la que es van mantenir als escenaris fins el 2014.