Vés al contingut

Usuari Discussió:Eurira

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Benvinguda[modifica]

Hola, Eurira! Sigues benvingut/uda a la Viquipèdia i al coneixement lliure. A la columna de la dreta tens els enllaços bàsics per començar.

Aquesta pàgina on et trobes ara mateix és la pàgina de discussió del teu compte d'usuari, que et servirà per rebre missatges d'altres col·laboradors. Pots contestar a la pàgina de discussió de l'usuari que t'ha escrit i que trobaràs enllaçada més avall en la seva signatura. A més, també disposes de la teva pàgina d'usuari, on pots descriure't i presentar-te, posar-hi gustos, interessos, idiomes que parles, etc. Volem veure't sovint per aquí!

Guia bàsica
Breu tutorial d'edició
Recursos per a novells
Documentació i llocs on demanar ajuda
Sistema de mentorització
Demana a un mentor que t'ajudi
Proves
La teva pàgina de proves
Don't speak Catalan?
Bon dia. Per si és el cas, feis una ullada a Viquipèdia:Conflicte d'interessos. Gràcies per la vostra comprensió. Pau Cabot · Discussió 07:08, 2 ago 2023 (CEST)[respon]
Bon dia, moltes gràcies! Eurira (disc.) 11:01, 2 ago 2023 (CEST)[respon]
Bon dia. Teniu relació amb aquest grup de música? Pau Cabot · Discussió 11:05, 2 ago 2023 (CEST)[respon]
Bon dia de nou. És un grup de música que escoltem a casa amb els fills i hem anat a diversos concerts seus, sí. Vaig veure que hi mancava una pàgina a la viquipèdia a difèrencia d'altres grups similars que també escoltem en família (El Pot Petit, Xiula, The Penguins), així que m'he animat a crear-ne una. Suposo que hi ha moltes coses a millorar, he intentat seguir l'esquema de la pàgina de Xiula. No és correcte? Eurira (disc.) 11:13, 2 ago 2023 (CEST)[respon]
La idea és que no tots els grups són iguals i que, el que escriguis, ha de ser verificable en fonts fiables. Fixa't que, en alguns d'aquests articles, hi ha parts sense referenciar. En el cas concret d'Ambauka, fixa't que diu que l'article s'assembla a un currículum. Això sol passar perquè se citen massa detalls, perquè s'usen fonts no fiables o hi manquen referències. Pau Cabot · Discussió 11:42, 2 ago 2023 (CEST)[respon]
Ep, moltes gràcies! És molt demanar que concretis quines són les parts concretes que fan que l'article s'assembli a un currículum? Em pot anar bé per tenir-ho present aquí i en la resta de contribucions que faci, tot i que ja entenc que deus tenir altres prioritats ;)
He procurat referenciar amb fonts fiables tota la informació, excepte aquella que apareix referenciada directament pel mateix grup (per exemple, les col·laboracions dels discos, que apareixen citades als seus discos), que no tinc clar com es pot citar. De detalls (cançons, videoclips) he procurat citar només aquells que tenen un valor afegit i que estan referenciats i obviar la resta. És millor reduir més el text i la informació publicada?
D'altra banda, al "cal citació" que has afegit a la taula sobre els membres del grup: de moment no sé tècnicament com es fa (només sé posar-hi text pla, a la taula, no me'n surto de moment en posar enllaços) i tinc el mateix problema: cito el mateix grup com a font directa de la informació?
A veure si me'n surto amb les teves indicacions. Moltes gràcies per estar-ne pendent! Eurira (disc.) 12:12, 2 ago 2023 (CEST)[respon]
Algunes fonts no són gaire fiables ja que estan lligades al grup. Les fonts pròpies es poden usar però només en circumstàncies molt limitades i no per referenciar paràgrafs sencers. Jo començaria per eliminar el que has referenciat amb Verkami o amb viumolinsderei. També miraria de referenciar amb fonts fiables tot el que no està referenciat. Pau Cabot · Discussió 14:25, 2 ago 2023 (CEST)[respon]
Bona tarda Pau. Perfecte, molt útil. He modificat referències i eliminat text que no tenia prou suport de fonts fiables. Et consulto més dubtes, per si tens l'amabilitat de respondre'ls i el temps per fer-ho. Soc conscient que encara li calen millores:
-> El segon paràgraf del text ara no està referenciat, perquè només he trobat mitjans locals com a fonts. Ja entenc que cal modificar-lo. Tindria sentit referenciar l'existència dels dos primers discos a través d'una pàgina com Viasona o no és pertinent?
-> La pel·lícula l'he referenciat a través de la fitxa tècnica publicada a la web de Cinebaix. Entenent d'entrada que no és una font fiable dins els estàndards de la viquipèdia, val la pena afegir-la per si algú vol consultar la fitxa tècnica del film o és millor no referenciar-ho i ja està?
Moltes gràcies! Eurira (disc.) 16:14, 2 ago 2023 (CEST)[respon]
T'hi he fet més edicions per estandarditzar-lo, però me n'he adonat que el text no és gaire enciclopèdic on segueix VP:PVN: "són coneguts per haver revolucionat l'animació infantil", "espectacles de qualitat", "uneix forces amb l'editorial Nanit", etc.
Respecte de les referències que falten, mira de referenciar-ho el millor que puguis. Sinó, sempre pots posar una referència a la discografia. Pau Cabot · Discussió 21:03, 2 ago 2023 (CEST)[respon]
Bona nit! He procurat liquidar totes les expressions que puguin induir a manca de neutralitat. Gràcies per l'advertiment.
D'altra banda, he optat per referenciar el segon paràgraf a través del mitjà Viu Molins de Rei, després de comprovar que hi ha múltiples entrades a la viquipèdia que fan servir aquest mitjà com a font a l'hora de referenciar continguts i no disposar d'alternatives millors.
Està sent un bon aprenentatge, gràcies! Eurira (disc.) 00:22, 3 ago 2023 (CEST)[respon]