Vés al contingut

Usuari Discussió:Joalau

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Us donem la BENVINGUDA
Ajuda
Manteniment
Comunitat
Polítiques
Modifica


Hola Joalau! Sigueu benvingut/da a la Viquipèdia i al coneixement lliure. Us encoratgem especialment, abans de res, a visitar la introducció per a un començament fàcil en tres senzills passos somriure. Si preferiu aprendre mitjançant un tutorial, podeu seguir el curset d'autoaprenentatge.

Aquesta és la pàgina de discussió del vostre compte d'usuari, que us servirà per a rebre missatges d'altres col·laboradors. Per a contestar, no ho feu a la vostra pàgina de discussió sinó a la pàgina de discussió de l'usuari que us ha escrit. A més, teniu la vostra pàgina d'usuari, on podeu posar les vostres dades, interessos, etc.

També seria convenient que llegíssiu els Cinc Pilars de la Viquipèdia i el llibre d'estil per a tenir una visió general i sintètica de les polítiques elementals que cal respectar per a poder editar en aquest projecte. És molt fàcil; bàsicament, cal utilitzar el sentit comú, respectar tothom, fonamentar les edicions en fonts comprovables i de qualitat i respectar el punt de vista neutral.

Si voleu trobar idees per a contribuir al projecte, visiteu el Portal del Viquipedista, on podreu coordinar-vos amb la resta dels viquipedistes. Així mateix, disposeu també de la taverna, per plantejar-hi els vostres dubtes, suggeriments o comentaris. Podeu signar en les discussions amb el botó de signatura de dalt de la barra d'edició Icona per a signar, o bé amb el codi --~~~~.

Podeu visitar el Viquiprojecte Babel per a classificar-vos segons els idiomes que conegueu o a la pàgina d'Etiquetes d'usuari per a descriure-us. També podeu afegir-vos a la llista de viquipedistes, o connectar-vos al xat per a coordinar la feina de forma ràpida.

Viquipèdia és un projecte col·laboratiu multilingüe. Si voleu traduir un article d'un altre idioma abans d'ampliar-lo i millorar-lo esteu seguint l'esperit del projecte.


Consell del dia: Quan escriviu un article nou citeu les fonts. Així facilitareu la tasca dels companys que vulguin revisar la feina feta.

Non-Catalan? Ca-0? See Babel ca-0 and our welcome in English.

Voleu comentar aquest missatge?


Salutacions cordials

--Pau Cabot · Discussió 13:06, 21 feb 2011 (CET)[respon]

Millores[modifica]

Hola! He revisat una mica el que heu fet, i us proposo unes quantes millores perquè sapigueu millor com funciona això:

  • Cada usuari té la seva pròpia pàgina, on s'hi posen coneixements, aficions, etc. Aquesta pàgina no conté cap article. La vostra pàgina és aquesta: Usuari:Joalau. Fixeu-vos que aquí és on s'ha de posar les plantilles d'usuari {{Participant Viquiprojecte MatesII}} i {Estudiant UPF}} i no s'hi ha de posar les dades enciclopèdiques, tal com ara teniu.
  • En canvi, a les pàgines enciclopèdiques, no s'hi ha de posar les plantilles d'usuari. Per aquest motiu, he tret plantilles d'aquella pàgina.
  • Heu creat un viquiprojecte sobre el monopsoni: Viquiprojecte:Monopsoni. No crec que aquest tema mereixi tot un viquiprojecte per ell sol. Un viquiprojecte és un espai de col·laboració entre un gran nombre d'usuaris, on es coordinen les actuacions a seguir, tal i com jo vaig crear el nostre viquiprojecte, per poder coordinar-nos tota la gent de la classe. Així, aquesta pàgina de viquiprojecte que s'ha creat, potser l'haurem de moure de lloc. No us preocupeu per a això, ja me n'encarregaré jo.
  • Si voleu fer proves a un article abans de posar-lo a la vista de tothom, podeu crear-vos una pàgina a dins del vostre usuari. Així, per exemple, si voleu crear un article sobre el monopsoni però encara no està enllestit, el podeu crear a Usuari:Joalau/Monopsoni. Aquí hi podeu treballar tranquil·lament sense problemes.
  • No us oblideu d'afegir enllaços que apuntin a altres articles. Així, per exemple, si parleu de la fallida de mercat, és interessant que aparegui amb un enllaç, així: fallida de mercat. Així podem mirar què és aquest terme, si no sabem de què va. Per poder-ho fer, només s'ha de posar unes claus dobles al voltant de la paraula (o paraules). Així, si escriviu [[fallida de mercat]], es veurà l'enllaç blau.
  • Atenció: abans de crear un article nou, comproveu si ja existeix. Per exemple, l'article de monopsoni ja existeix. Ara bé, s'ha de millorar i ampliar (l'article que vosaltres heu creat ja és més llarg que l'article existent, i a més a més està més ben traduït, ja que useu el terme correcte "fallida de mercat" enlloc d'usar l'incorrecte "error de mercat" que hi ha a l'article actual. Corregiu-ho!).

En fi, ànims i si teniu cap problema d'edició, no dubteu en enviar-me un correu o venir el dia de classe i us dono pistes i consells al respecte. Salutacions, --Taixés (disc.) 23:13, 21 feb 2011 (CET)[respon]

Hola. Sobre l'últim punt: si mireu a aquesta pàgina: Monopsoni, veureu que la Viquipèdia ja té un article que parla de monopsoni. Per tant, vosaltres no l'heu de crear de nou. El que podeu fer és ampliar-lo i millorar-lo. Si compareu els articles: monopsoni i Usuari:Joalau/Monopsoni (el primer és el vostre, el segon és el que ja existeix a la Viquipèdia), veureu que el vostre ja és millor que el que hi ha actualment a la Viquipèdia. I un exemple d'això, és que vosaltres heu escrit correctament "fallida de mercat", enlloc de "error de mercat", que és el que hi ha escrit actualment a l'article de la Viquipèdia.
Per cert, quan escriviu un comentari particular a algú (NO quan feu un article), signeu-lo amb l'eina especial per signar, i no només amb els vostres noms (ja que així apareix l'hora en què s'ha escrit el missatge, i un enllaç a la pàgina de discussió). Per fer-ho, simplement heu de posar --~~~~, i quan deseu la pàgina, apareixerà miraculosament la signatura. Fixeu-vos amb el text de benvinguda que teniu aquí dalt de tot (el que comença dient "Hola Joalau! ...". Hi ha un paràgraf que diu "Si voleu trobar idees per a contribuir al projecte...", i al final d'aquesta línia s'explica millor com es signen els missatges.
Bé, aneu fent de moment el que aneu podent, i si teniu dubtes, m'escriviu, o en parlem dijous. Salutacions! --Taixés (disc.) 23:33, 22 feb 2011 (CET)[respon]
Hola, per afegir fórmules matemàtiques heu d'usar el codi <math>FÓRMULA</math>. Així, si volem escriure , haurem d'escriure <math>\sqrt{x}</math>, ja que \sqrt és l'arrel quadrada (square root). Si volem escriure , haurem d'escriure <math>v_3=x^2</math>, ja que la barra baixa _ s'usa per indicar els subíndexs, i el símbol ^ s'usa per indicar els exponents. Si volem, que a més a més, aquesta fórmula quedi més gran i vistosa, podem afegir \,\! a darrere la fórmula, i ens queda això: si escrivim <math>v_3=x^2\,\!</math>, veiem . Així, per exemple, a l'article de monopsoni en anglès hi ha la fórmula , que ha estat escrita així: <math>R(L)-w(L)L\,\!</math>. Si ncessiteu més ajuda, podeu mirar aquí: Ajuda:Fórmula (o a la pàgina equivalent en anglès, que és més completa). Si no us en sortiu, em dieu què voleu escriure i us donaré un cop de mà.
D'altra banda, recordeu que a la pagina de discussió dels articles que creeu/modifiqueu, hi heu d'afegir:
  • La plantilla {{Viquiprojecte MatesII}}, per indicar que és un article dels nostres, i
  • La plantilla {{Traduït de}}, si bona part de l'article l'heu traduït de l'article d'una altra viquipèdia (si mireu a aquesta pàgina, s'explica com s'ha d'usar aquesta plantilla amb exemples i tot).
Salutacions! --Taixés (disc.) 19:49, 27 feb 2011 (CET)[respon]

Joalau[modifica]

Recorda que la Viquipèdia no és un diccionari. Molts dels termes que has creat tenen només la definició, malgrat que són temes que es poden ampliar. Aniria bé que com a mínim tinguessin 3 línies per cada terme, sinó no m'estranyaria que es proposes a esborrar algun article, per contingut insuficient. Sé que ho arreglaràs.--KRLS , (disc.) 00:05, 19 març 2011 (CET)[respon]

C/Bilbao 212.

Salutacions cordials,

et voldria comentar que l'article Remuneració hauria de redirigir-se a l'article Salari. Si t'interessa el tema, et proposo traduir alguna secció de es:Salario o en:Salary a l'article Salari. Merci per apuntar-te al Rècord d'edició de la Viquipèdia en català! Convida familiars i amics! Et convidem a venir a la seu dels Castellers de Barcelona (C/Bilbao 212)

Si tens més dubtes no dubtis en comentar-m'ho a la meva pàgina de discussió o, també, et pots fullejar Viquipèdia:Llibre d'estil. --Davidpar (disc.) 00:08, 19 març 2011 (CET)[respon]

Alan Manning[modifica]

Hola, molt bones, he vist el teu article d'Alan Manning, ja que estava a la categoria d'articles sense categoritzar. Espero que puguis categoritzar i aportar quelcom més sobre el personatge, així com alguna referències. --Pitxiquin (disc.) 22:46, 19 març 2011 (CET)[respon]

L'he esborrat perquè no tenia prou informació per ser-hi. Com et diu el company, si tens mes informació i referencies el torno a restaurar sense cap problema (de fet, també pots crear-lo de nou, perquè nomes tenia dues línies). Nomes afegir-te que un dels criteris d'importància es haver publicat almenys dos llibres i en aquest cas nomes n'hi posaves un.
De totes formes, gràcies per col·laborar a la viqui, ànims! --Beusson (disc.) 07:52, 20 març 2011 (CET)[respon]

Més comentaris[modifica]

Hola,

Tal i com us han comentat els altres companys, els articles que creeu els podeu fer curts, tal com vam parlar, però no tant! :-) Hauríeu de fer que quan creeu algun article, contingui alguna cosa més que una definició d'una sola línia. A part d'això, recordeu que heu de posar una categoria a cada article (fixeu-vos: aquí he categoritzat i he posat una mica més de text), i que heu de posar a la pàgina de discussió de cada article que creeu la plantilla conforme aquest article forma part del nostre viquiprojecte. Ànims que ja queda poc! --Taixés (disc.) 23:30, 20 març 2011 (CET)[respon]

Bon dia i suport a Wikimedia CAT[modifica]

Espere que em perdonaràs aquesta intrusió... Em dic Lluís i sóc simpatitzant de l'associació "Amical de la Viquipèdia" Amical Viquipèdia que està maldant per a ser un Chapter secció local de Wikimedia però fins ara no ho hem obtingut ja que es diu que només es poden crear chapters d'estat. Per mor de fer entendre que els Chapters haurien de ser oberts a totes les llengües s'ha engegat una campanya de suport i creat la plantilla d'usuari Wikimedia CAT que tens a la teua disposició per tal de posar-la a la teua pàgina d'usuari i/o signar al llistat de "Members and Supporters" seguint l'enllaç de la plantilla... Et necessitem, el suport de tots i cadascú de nosaltres és valuós per tal de poder assolir l'objectiu. Gràcies i perdona la intrusió a la teva pàgina, fins aviat, cordialment:--Lluis_tgn (disc.) 10:05, 26 març 2011 (CET)[respon]