Vés al contingut

Usuari Discussió:Jordi Roqué/8

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Flaçà de Catalunya del Nord

Bon dia, Flaçà de Catalunya del Nord mereixeria un article, per això sóm posat un vincle intern

el comentari anterior sense signar és fet per Jpgine (disc.contr.) 16:38, 3 nov 2015 (CET)

Cercant un mentor

Sistema de mentorització
Epujolb (disc.) és novell a la Viquipèdia i desitja l'ajuda d'un mentor.
Data del missatge: 17:16, 31 oct 2015 (CET)

Hola! m'agradaria saber com afegir una festa a la "Plantilla:Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya"

Categories de ciutats occitanes

He vist que estàs creant categories de ciutats occitanes. Potser et pot ser útil Usuari:PereBot/municipis_enllaçats#Ciutats_d'Occitània, amb els enllaços que van a cada ciutat excloent els que ho fan a través de plantilles i casos semblants que no solen haver d'anar a la categoria.--Pere prlpz (disc.) 23:41, 9 nov 2015 (CET)

Antoine Thomas

Hola, he afegit dues notes amb les referències que et semblava que faltaven. Si ho vols mirar per veure si ho trobes bé ... ReginaManresa (disc.) 15:38, 19 nov 2015 (CET)

Em sembla que hi ha algunes coses de la part tècnica que em superen ... En sóc novata, de la viquipèdia :-) Jo només veia la teva edició i una altra d'un bot de fa més dies. Però és igual. Arreglat està! ReginaManresa (disc.) 15:56, 19 nov 2015 (CET)
He, he ... doncs només falta que tingui un nom que acaba en -bot (encara que minúscula) perquè jo em faci embolics :-) Ara plego; que he de marxar. ReginaManresa (disc.) 16:09, 19 nov 2015 (CET)

Indexacions

Sobre el primer missatge: no he vist mai cap enciclopèdia que ordeni els seus articles pel determinant (article, numeral, títol com ara Senyor o Capità, per exemple), ni tan sols pel nom de bateig, si es tracta de persones. A tot arreu s'ordena pel substantiu que fa de nucli del sintagma o pel topònim, en el cas que el mot principal -el topònim (Canomals)- va precedit d'un sintagma determinatiu -Sant Salvador de. Per tant, és molt estrany que a la viquipèdia se segueixi un sistema d'indexació que discrepa totalment dels sistemes d'indexació de totes les enciclopèdies en paper del món.

Sobre el segon missatge: et refereixes a l'ús de Plantilla:ORDENA ...? Si és això, en prenc nota.--Claudefà (Discussió) 20:08, 20 nov 2015 (CET)

@Claudefà: Perdoneu que m'hi fiqui, ni que sigui tard. He fet cap aquí per casualitat. El tema de les indexacions m'interessa. Tenim una enciclopèdia ben a prop que ordena els articles (almenys els de les esglésies) pel "sintagma determinatiu": A la Gran Enciclopèdia Catalana Sant Salvador de Canomals el trobareu a la "S". I no per "Salvador", sinó per "Sant Salvador". No dic que un sistema sigui millor que un altre. Però és evident que si cada u de nosaltres apliquem el sistema d'indexació que ens doni la gana, les llistes semblaran un calaix de sastre. Seria millor no aplicar-ne cap. A un relativament nouvingut a la Viquipèdia com jo el sorprèn (i li dol) la manca de consens en aquest tema--Isidre blanc (disc.) 08:56, 30 des 2015 (CET)

decembre/décembre/desembre

Hola Jordi,

Has desfet unes edicions fetes per Langtoolbot de "decembre>desembre" perquè dius que és francès. Em sembla bé. Tractant-se de bibliografies està bé deixar-ho en l'idioma original. Ara, en francès estàndard hauria de ser "décembre", amb accent. I si hi ha algun cas en què cal deixar "decembre" pel motiu que sigui, seria convenient marcar-ho així: dece<!--sic-->mbre. Així facilitem la tasca de corregir decembre>desembre, que és un error molt freqüent. Et sembla bé? --Langtoolbot (disc.) 11:53, 30 nov 2015 (CET)

Jugadores

Ara també tenim Categoria:Jugadores de bàsquet. Salutacions. --E4024 (disc.) 16:53, 30 nov 2015 (CET)

Me has confundido! (La otra vez yo pensé que estabas alabándome. :-) Si me muestras, leo esa discusión. Sin embargo, ""compositors" i "esportistes" son muy diferentes. En todo el mundo hay diferentes categorias, records, etc por las mujeres y los hombres deportistas. Además como hay miles y miles de "esportistes" lo mejor es dividirlos. Pienso que si esto se discute ganaria dividir (my crystal ball :-), tal como en las mayores WPs. En fin, yo deseo destacar las mujeres, no discriminarlas. Salutacions. --E4024 (disc.) 17:14, 30 nov 2015 (CET)

Quinzena de la Qualitat de 2015

El 28 de desembre comença la Gran Quinzena Anual de la Qualitat. Et convido a participar, i a apadrinar, si ho creus convenient, alguna categoria específica. Si creus que hi ha coses a millorar, encara estem a temps! --Panotxa (disc.) 09:36, 7 des 2015 (CET)

Felicitació

Un pessebre on no hi manca ningú

Apreciat Jordi Roqué que puguis continuar molt de temps la teva tasca viquipedista, amb tanta il·lusió com fins ara; t'ho desitja--Vulcano (disc.) 11:49, 22 des 2015 (CET)

Bon natalici de l'any que ve. Que sigui profitós per a tothom mainstreamers i outsiders. Salut!
Bestiasonica: enraonem? 21:58, 23 des 2015 (CET)

Foto de Figuerola de Meià

Hola, Jordi: M'he trobat amb la foto File:Peralba.jpg que vares pujar. La foto, en realitat, és de Figuerola de Meià. L'he reconegut per la torre. He canviat la descripció i l'he categoritzat. Caldria ara demanar a Commons que reanomenin el nom de "Peralba" per "Figuerola de Meià" per tal d'evitar confusions. Si vols ho faré jo, però si ho fas tu, que vas pujar la foto, en faran més cas.--Isidre blanc (disc.) 21:08, 5 gen 2016 (CET)

Cercant un mentor

Sistema de mentorització
OscarRoig (disc.) és novell a la Viquipèdia i desitja l'ajuda d'un mentor.
Data del missatge: 13:22, 12 gen 2016 (CET)

Bon dia,

He acabat gairebé l´edició de l´entrada "Antoni Padrós Solanes" que he fet sobre una molt minsa entrada existent. El cas es que el nom de l´entrada ja es equivocat ja que el segon cognom es Solanes i no Solanas.Sòc novell i no sé com es pot arreglar això. Caldria fer-ho tot sobre una nova entrada?

Mòltes gràcies per avançat, Òscar Roig

Cercant un mentor

Sistema de mentorització
Xavier sistach (disc.) és novell a la Viquipèdia i desitja l'ajuda d'un mentor.
Data del missatge: 21:08, 17 gen 2016 (CET)

Bona nit, la meva col·laboració seria sobre insectes i el seu impacte cap els humans. He començat a escriure un article sobre Xenopsylla cheopis, l'he deixat com a proves i ara no el trobo... sóc absolutament analfabet en viquipèdia... tampoc sé com es pot pujar una imatge per completar l'article. És possible comunicar-se telefònicament? Agrait, Xavier

Nordcatalans

Entenc el teu criteri, però la categoria general Catalans, o millor Catalans per origen inclou els nordcacatalans, i per això ho vaig fer. Jo entenc que seguint el criteri general, aquesta persona ha d’anar a Geògrafs catalans i a Cientifics nordcatalans, només les categories referides a Catalans del sud contemporanis han de penjar de les categories d’Espanyols. Això es va fer perquè ni els anteriors als Decrets de Nova Planta, pels sudcatalans, ni els anteriors al Tractat dels Pirineus, pels nordcatalans, no son considerats ni espanyols ni francesos a la viqui, i en canvi si que són catalans en ambdos casos. Una altra cosa es que manqui molta feina de recategorització. Salutacions--Lliura (disc.) 15:37, 20 gen 2016 (CET)

Crec que no ho has mirat bé en aquest cas, si que existeix la Categoria:Geògrafs catalans del sud contemporanis, per tant tots els que no estiguin en aquesta però estiguin a Categoria:Geògrafs catalans han de ser catalans però no reunir alguna de les característiques de la primera que t'assenyal (no ser del sud o no ser contemporanis). Per tant crec que la forma correcta és que n'Arbós estigui Categoria:Geògrafs catalans i a Categoria:Científics nord-catalans, quan a científics nord-catalans hi hagi més de cinc geògrafs ja es crearia aquesta nova categoria que penjaria del Científics nord-catalans i de Geògrafs catalans. Salutacions --Lliura (disc.) 16:12, 20 gen 2016 (CET)

Jordi Molina i Membrives

T'he de demanar disculpes. He fet diversos canvis a la pàgina Jordi Molina i Membrives i no m'havia adonat que hi havia la plantilla editant. Espero que els canvis et semblin bé, però si no és així i és per millorar l'article, fes els canvis i desfés el que et sembli.--Medol (disc.) 11:02, 23 gen 2016 (CET)

Mare de Déu dels Dolors o Verge dels Dolors ?

Hola Jordi: Has rebut avís de la resposta que he deixat a la meva discussió? Bestiasonica: enraonem? 22:11, 23 gen 2016 (CET)

Consulta

Benvolgut Jordi, ja he fet la primera aportació a la viquipèdia!!! es tracta de l'article "entomologia mèdica"...l'he retocat molt i ha quedat poc de l'escrit per l'anterior col·laborador. Realment crec que ara l'article està més complet i no hi ha cap error. Però el que m'ha sorprés és que el que jo he escrit ja es pot veure a la web si el consultes. Jo pensava que abans de quedar penjat es feia algun tipus de revisió previa, però no ha estat així. Tampoc sé si aquesta revisió es fa amb posterioritat i llavors s'eliminen troços o potser tot. Ho dic perquè llavors tothom pot escriure el que vulgui i penjar-ho? I segur que no és així perquè la majoria de pàgines que he consultat solen tenir força nivell, i si hi ha errors son menors. En fi, ja em diràs d'acord? Xavier Sistach


PD1. Estic preparant un article (nou) sobre la puça Xenopsylla cheopis, causant major de la pesta. Vull posar una tabla de classificació, família, gènere, espècie, etc., però no me'n surto gaire. Es pot copiar i enganxar la de qualsevol altra pàgina i modificar el que convingui mantenint el format?

PD2. Quan marques la casella "vigila aquesta pàgina"... què vol dir??

Agraïment

Jordi, moltes gràcies pels teus comentaris, dona gust tractar amb gent tant professional i tant disposat a ajudar els qui no saben. El proper article que vull retocar una mica (espero que millorar) és Encyclopédie. No està bé que la pàgina francesa sigui superba, que l'anglesa o castellana siguin correctes i la catalana curteta i sense grapa. La Viquipèdia beu directament de l'Encyclopédie, és la seva mare!!! Ben cordialment, Xavier sistach (disc.) 21:14, 27 gen 2016 (CET)

Xicolatada

Quan es fusionen articles demandes amb deficiències greus des de fa anys, com és el cas, sense que es reparin, les fusions es fan sobre el contingut referenciat. En aquest cas, no hi ha contingut referenciat, de manera que la fusió ha de consistir en una mera fusió. --Panotxa (disc.) 21:18, 25 març 2016 (CET)

El material està en l'historial, si vols revisar. També es pot usuarificar, per si algun dia hi ha referències --Panotxa (disc.) 07:11, 26 març 2016 (CET)

Utilització del present històric

A l'article d'Antoni Agustí i Albanell‎ has modificat el primer apartat i l'has redactat en passat. Em sembla que en les biografies de personatges històrics el recurs del present històric és plenament vàlid i facilita la lectura.--Columbusalbus (disc.) 12:43, 9 abr 2016 (CEST)

Dones

Gat de Hülya Vurnal İkizgül.

Moltes gràcies per a la seva contribució al article de Sabiha Gürayman. Potser que fai una ullada a Emine Işınsu també? Salutacions. --E4024 (disc.) 17:13, 21 abr 2016 (CEST)

Nathaniel Marston

Bones! Hi ha una votació d'esborrar pàgines en Viquipèdia:Esborrar pàgines/Propostes#Nathaniel Marston, es comenta perquè després de la vostra votació un o més usuaris han realitzat canvis substancials de la pàgina per a que sigui possible una revaloració del vot, si és així, voteu de nou o comenteu els punts clau per la seva millora, conserva o esborrament. Salutacions i gràcies per l'atenció!--Manlleus (disc.) 13:25, 24 abr 2016 (CEST)

Marie Affre

Hola Jordi Roqué. Molt bo aquest article d'opinió de l'Ara!. Si hagués de posar alguna excusa, diria que com que sóc una mica vell, formo part del moment anterior a quan diu l'article que "la posició normativa sobre sigut i estat sembla que ha canviat.", hehe. De tota manera, admeto que tot i que molt educadament no ho dius, es tracta d'una ultracorrecció, i en realitat és igualment vàlid dir "sigut" que "estat". Personalment, quan parlo dic més cops "sigut" que "estat", tot i que quan escric és a l'inrevés, perquè tendeixo a creure que aquí cal escriure en un registre més formal que en la llengua parlada, i em van ensenyar així. Conclusió: tens raó, i cap problema en què ho tornis a canviar per "sigut", només faltaria.

Ara l'explicació de veritat: aquest canvi el vaig fer amb l'AWB, una eina bastant potent per fer edicions semiautomatitzades que faig servir molt darrerament, i que em serveix per fer canvis de manera bastant massiva amb una mínima supervisió. Ja tenim robots que fan canvis ortogràfics, però hi ha coses que un robot no detecta fàcilment, perquè de vegades són correctes i de vegades no. Així que amb la meva eina em dedico a buscar articles que tinguin una gramàtica "sospitosa", per a fer-hi correccions, i he trobat algunes característiques típiques dels articles amb un baix nivell de llengua. Per exemple, si en un article s'hi fa servir "sigut", és molt més probable que hi hagi errades ortogràfiques i gramaticals que no pas si fa servir "estat". Per això, l'he programada per cercar "siguts" i canviar-los per "estats" amb l'únic objectiu de que s'aturi a l'article en qüestió per tal de repassar-lo.

Lògicament, això no vol dir que sempre que hi hagi "siguts" l'article estigui mal escrit, però és una tendència que he vist. En el cas del teu article, per exemple, no calia pas fer-hi cap correcció perquè ja estava molt ben escrit!. Però del que es tracta és de que la meva eina "detecti" els articles potencialment millorables, per tal de ficar-hi cullerada. Això, de tota manera, fa que de vegades faci ultracorreccions innecessàries, com ha estat el cas. Així que em disculpo, tot i que aviso: hi puc tornar!, hehe: és que amb aquesta eina faig centenars de correccions vàlides en poques hores, a canvi de només algunes ultracorreccions, (o fins i tot alguna correcció errònia) i diria que, en global, hi sortim guanyant!. Salut!.--Carles (enraonem) 12:25, 25 abr 2016 (CEST)

Wiki Loves Monuments 2016

Bon dia, com a participant en edicions anteriors, et contacto per informar-te que demà comença WikiLovesMonuments 2016. El 2012 i 2013 ens vam centrar en compilar el major nombre de fotografies possibles de monuments catalogats en territoris de parla catalana. El 2014 i 2015 vam intentar crear el màxim nombre d'articles corresponents. L'objectiu del 2016 és tapar forats: aconseguir fotografies i articles de tots aquells monuments catalogats que encara no en tinguin. Ets a punt d'arribar a les 50.000 edicions, quina millor excusa que unes quantes noves traduccions? ;) T'hi esperem! --Kippelboy (disc.) 10:59, 31 ago 2016 (CEST)

Batalla de la Berre

Batalla del Berre hauria de ser Batalla de la Berre. El nom d'aquest riu, com el altres de la zona, és femení. Proposo canvi de nom, deixant el vell amb el redireccionament per defecte al nou. He obert una discussió a la pàgina de l'article Batalla del Berre. (Oranies (disc.) 23:13, 6 oct 2016 (CEST)).

Proposta d'esborrat

He proposat per esborrar Club de Tast de Sitges --Panotxa (disc.) 23:23, 17 oct 2016 (CEST)

  • He retreballat una mica l'article, que em sembla admissible. Tot i això, proposo suprimir les dues «notes» que diuen el nombre i tipus de participants, això no té sentit, si no es mencionen per als altres anys. Es podia reemplaçar per una frase al text «a més de restaurants, hi participen també pastisseries i tavernes (o cellers)».Que et sembla?--Flamenc (disc.) 11:30, 22 oct 2016 (CEST)