Valencia TeVe

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióValencia TeVe
Dades
Tipuscanal de televisió Modifica el valor a Wikidata
Història
Creaciódesembre 1997
Data de dissolució o abolició20 març 2006 Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Propietat deJesús Sánchez Carrascosa
María Consuelo Reyna Doménech Modifica el valor a Wikidata
Filial

Valencia TeVe fou un canal de televisió valencià de caràcter local i generalista activa entre els anys 1997 i 2006. La pràctica totalitat de les seues emissions eren en castellà, tot i la testimonial presència del valencià en intervencions personals o en programes de cultura popular.

El seu creador i director fou l'empersari i periodista murcià Jesús Sánchez Carrascosa, ex-director de Canal Nou (TVV) i marit de María Consuelo Reyna.[1] L'any 2000, arran de l'expusió de Reyna de Las Provincias, adquiriren la capçalera Diario de Valencia, que esdevingué un complement mediàtic de Valencia TeVe al servici de la causa d'aquests.[2][3] L'any 2001, el director de l'empresa declarava que el presupost anual de Valencia TeVe eren de vora 400.000.000 de pessetes front a les 13.000.000.000 de Canal Nou.[4] Sánchez Carrascosa havia estat una important figura pròxima al President de la Generalitat Eduardo Zaplana, i amb l'eixida d'aquest i l'arribada a la presidència de Francisco Camps encengué els conflictes entre els sectors zaplanista i campista del PPCV, triomfant el darrer.

Valencia TeVe deixà d'emetre en acabar la cremà, el 20 de març de l'any 2006 després de 9 anys d'emissions. La causa del seu tancament fou la retirada de la seua llicència en favor de La Sexta per part del govern de Francisco Camps (PPCV) i la seua no concessió de la corresponent llicència en TDT.[5][6] Poc després, el 26 de juny de 2007, deixaria de publicar-se l'altre puntal mediàtic de Sánchez Carrascosa, el Diario de Valencia, per manca de publicitat institucional.

Programes (llista no exhaustiva)[modifica]

Referències[modifica]