Vicenç Cànovas i Mussons

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaVicenç Cànovas i Mussons

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement12 abril 1950 Modifica el valor a Wikidata (74 anys)
Girona Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióempresari Modifica el valor a Wikidata

Vicenç Cànovas i Mussons (12 d'abril de 1950, Girona) és un advocat i empresari gironí. Llicenciat en dret i gestor administratiu, és conseller delegat de Cànovas Assessorament i Gestió S.L.[1]

Biografia[modifica]

Vicenç Cànovas i Mussons va néixer el 12 d'abril de 1950 a Girona. Va ser el tercer dels quatre fills del matrimoni que formaven Vicenç Cànovas Delclòs i Matilde Mussons Trullols. Vicenç Cànovas va servir com a alferes de complement en l'exèrcit, complint el servei militar en l'Acadèmia Militar de Toledo. L'any 1975 va contreure matrimoni amb Maria Dolors Matas Llonch.

Formació acadèmica[modifica]

Va iniciar els seus primers estudis en el Col·legi La Salle de Girona per ingressar, als 10 anys en el Col·legi dels Jesuïtes de Sant Ignasi de Barcelona. Va començar a cursar estudis de dret a la Universitat de Deusto, a Bilbao, i va obtenir la llicenciatura d'aquesta especialitat en la Universitat de Barcelona l'any 1972.

Vida professional[modifica]

Ingressà en la Gestoria Cànovas de Girona, la més antiga de l'Estat en actiu,[2] el despatx familiar de gestió i assessoria l'any 1974, com a responsable del departament jurídic en l'especialitat de dret mercantil i civil.

La Comunitat de Béns (Societat Civil) que dirigia el seu pare, Vicenç Cànovas Delclòs,[3] es va convertir l'any 1994 en companyia mercantil sota la denominació de Cànovas Assessorament i Gestió Societat Limitada.[2] Mentre que el seu pare va passar a ocupar la presidència del consell d'administració, Vicenç va assumir el càrrec de conseller delegat, treballant en la seva modernització.[4] Actualment Cànovas disposa de diferents àrees especialitzades en Dret Laboral, Fiscal, Civil i Mercantil,[5]

És membre de la Junta del Col·legi de Gestors Administratius de Girona i ha col·laborat activament amb els equips de direcció dels altres col·legis professionals als quals pertany.

Bibliografia[modifica]

  • Cànovas Mussons, Vicenç; Josep Clara. Cànovas 1852-2002. Cent cinquanta anys. 1a edició. Palahí A.G., 2002, p. 111. 

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]