Vés al contingut

Vil·la Elena (Sant Joan Despí)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula edifici
Infotaula edifici
Vil·la Elena
Imatge
Vil·la Elena des de la plaça de l'estació. La casa bessona que queda a la dreta és Vil·la José.
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ArquitecteIgnasi Mas i Morell
ConstruccióXX (1910)
Característiques
Estil arquitectònicModernisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaSant Joan Despí (Baix Llobregat) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPg. Canalies, 12. Sant Joan Despí (Baix Llobregat)
Map
 41° 22′ N, 2° 04′ E / 41.37°N,2.06°E / 41.37; 2.06
IPA
IdentificadorIPAC: 19249

Vil·la Elena és una casa de Sant Joan Despí (Baix Llobregat) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

És una torre de planta rectangular fent mitgera a la número 10 del passeig i del mateix arquitecte. Està voltada en el seu extrem lliure per un jardí amb tanca feta d'obra, amb pedra i trencadís, i reixa a la part superior. Destaca l'acabament de l'edifici totalment lliure de composició. D'una banda hi ha un petit terrat cobert per un embigat de fusta i suportat per quatre columnes verticals i completament lliures que el prolonguen per damunt de la coberta, de pedra i trencadís i a l'altre costat hi ha una petita edificació a manera de golfes. Segueix la coberta amb un altre terrat completament obert. Les finestres no presenten un estil determinat sinó que cada una en té un de propi.[1] Hi ha treballs de pedra i rajola per tot arreu, ja sigui en forma de rajoles senceres o de trencadís.[1][2] Les influències islàmiques hi són presents, com en el mocàrab de l'angle lliure.[1]

Història[modifica]

Com la veïna Vil·la José,[3] la casa és coneguda també amb el nom de Casa Anzizu pel promotor de l'obra Josep Maria Anzizu i Morell, domiciliat al carrer Balmes núm. 16, pral. de Barcelona en el moment en què se sol·licità la llicència municipal d'obres (7/6/1911).[1]

El conjunt d'ambdues cases també és conegut com a Cases Auriga.[2][4]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Vil·la Elena
  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 «Vil·la Elena». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 28 agost 2014].
  2. 2,0 2,1 «Vil·la Elena». Pobles de Catalunya. Guia del Patrimoni Històric i Artístic dels municipis catalans. Fundació per a la Difusió del Patrimoni Monumental Català.
  3. «Vil·la José». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 28 agost 2014].
  4. «Vil·la José». Pobles de Catalunya. Guia del Patrimoni Històric i Artístic dels municipis catalans. Fundació per a la Difusió del Patrimoni Monumental Català.