Vés al contingut

Villa Remedio (Vallmoll)

Infotaula edifici
Infotaula edifici
Villa Remedio
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXX
Característiques
Estil arquitectònicModernisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaVallmoll (Alt Camp) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióCtra. Tarragona-Lleida.
Map
 41° 14′ 53″ N, 1° 15′ 00″ E / 41.24807°N,1.2499°E / 41.24807; 1.2499
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC2353 Modifica el valor a Wikidata

La Villa Remedio és un monument protegit com a bé cultural d'interès local del municipi de Vallmoll (Alt Camp).

Descripció[modifica]

L'edifici està situat en un jardí, al costat de l'ermita del Roser. És una casa aïllada, de planta rectangular, amb coberta de teula a dues vessants. Té planta baixa i un pis. A la planta baixa s'obre, centrada, la porta d'accés, i una finestra per cada banda. El primer pis l'ocupen tres finestres. Totes les obertures són rectangulars. A la part posterior de la casa hi ha una porta d'entrada a la planta baixa i una escala d'accés al primer pis. Tots els elements ornamentals de la construcció es basen en la utilització combinada de maó i de la ceràmica verda vidriada (resseguiment d'obertures, línia d'imposta, ràfec, etc.)

Banc del jardí

Aquest banc, situat en un extens jardí privat presenta una estructura molt simple. Dos petits blocs rectangulars de maó emmarquen el banc pròpiament dit, totalment recobert de rajola. El respatller és format per rajoles de temàtica tradicional en la ceràmica catalana (arts i oficis, gegants ...), mentre que el seient és de trencadís, aplicat d'acord amb uns criteris que responen a l'estètica es veu subratllada per una delicada estructura de ferro que l'emmarca l'obra.

Història[modifica]

"Villa Remedio" forma part d'un conjunt residencial d'edificacions d'estètica modernista que inclou també elements del mateix estil (pavellons, banc ...) tots ells integrats en un extens jardí.

Actualment manté la seva funció original d'habitatge.

Referències[modifica]

  • «Pat.mapa: arquitectura». Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 16 abril 2012].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Villa Remedio