Vés al contingut

Viquipèdia:Avaluació d'articles/Segona Guerra Mundial

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Segona Guerra Mundial[modifica]

Article molt complet, el qual per a la seva millora i obtenció d'article de qualitat, el proposo per a que s’avaluï. --Baggio (missatges) 14:40, 29 ag 2006 (UTC)

Considero, com dius, que la pàgina és molt completa, però en la meva opinió encara li falta
  • Incidir sobre els antecedents de la guerra en Asia i Àfrica, ampliar la d'Europa als altres països en conflicte: la crisi en l'Europa Central després del Tractat de Versalles, el feixisme en ascens, la feblesa de les democràcies occidentals, i la crisi de la Societat de Nacions
  • Crec que la situació alemanya dels anys 30 està desenvolupada en excés, i necessita una retallada, i fer un bolcat de la informació actual a Tercer Reich, que ara per ara redirigeix a Nazisme quan no son el mateix ni molt menys, un és un estat i l'altre una ideologia, però suposo que en el seu moment era el que hi havia, però probablement l'acabi fent jo un dia d'aquests.
  • També crec que no té sentit la foto compositiva de l'inici de l'article i caldria la substitució per una caixa, com en batalles o altres guerres, o posar una imatge que està posada a l'article Potències de l'Eix que funciona prou bé perquè dinàmicament es veu l'evolució de la ocupació del planeta per uns i altres.
Per la resta, crec que funciona molt bé i es mereix ser un article de qualitat.--Panotxa 05:14, 9 set 2006 (UTC)
S'expliquen molt bé els detalls bèl·lics, però s'oblida la diplomàcia i els esdeveniments de la rereguarda i hi manca molta anàlisi històrica que expliqui el Nou Ordre, l'extermini i el per què ideològic i cultural de la guerra, que no es pot deslligar de la IIGM. Em sembla que en aquest cas seria bo incorporar idees de Ferran Gallego, De Munich a Auschwitz. Vilallonga · (digui digui) 13:05, 18 set 2006 (UTC)