Viquipèdia Discussió:Guia per referenciar

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.

Sobre aquest tauler

Les discussions prèvies estan arxivades a Viquipèdia Discussió:Guia per referenciar/Arxiu 1 en data 30-06-2015.

informació sobre referències múltiples + Plantilla Harvard

5
Berdea (discussiócontribucions)

No puc trobar informació sobre la sintaxi de "referències múltiples" (trucant a una nota de diferents llocs).

A més, en el model Harvard, només es referia a un llibre amb un autor. Com es fa per un llibre col·lectiu per al qual no s'ha identificat un autor determinat?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Mira l'exemple de la plantilla:sfn. Que te la recomano quan hagis de fer múltiples crides a una font única i diferents pàgines. No recomano la família Harv, perquè, tal com s'explica a les seves instruccions, requereix els tags <ref> </ref> que compliquen el codi i no permeten fer-les servir dins una nota al peu.

Per a que funcioni és fonamental que la cita bibliogràfica (feta amb el ref-llibre o amb ref-publicació,...) tingui els cognoms i noms dels autors separats cadascú al seu paràmetre.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Aquesta pàgina d'ajuda és anterior a l'existència de l'editor visual (i l'hauria d'actualitzar, per cert). Ho dic, perquè la reutilització de referències és molt fàcil si edites amb "modifica" en lloc de "modifica el codi". Per la via del editor visual, un cop has fet servir una referència (i per tant, creat, de facto, la seva cita bibliogràfica), clicant a "cita" + "reutilitzar", et mostra totes les que té i només li has d'indicar quina en vols fer servir.

Berdea (discussiócontribucions)

Gràcies per la teva resposta. Ho veig acuradament. Mai utilitzo l'editor visual, no m'agrada, prefereixo modificar el codi directament. Una vegada més, hi ha obres (especialment obres "institucionals") on no hi ha autors identificats. Com es fa en aquest cas?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Quan són obres institucionals, jo acostumo a bescanviar l'editor (la institució) i la poso com a autor per tal de tenir l'anchor que li cal a la {{sfn}}. Una altra cosa són les obres institucionals o catàlegs amb un autor (cognom sense nom) diferent per cada capítol. Llavors, a més de títol, faig servir el paràmetre |capítol= i al nom-cognom ja hi puc posar el de l'autor d'aquella part en concret i fer que la {{sfn}} apunti a aquesta persona en concret.

Resposta a «informació sobre referències múltiples + Plantilla Harvard»
Cap més tema anterior