Vés al contingut

Viquipèdia Discussió:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Rubió

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Si ens guiem per la guia pràctica de redacció dels municipis, el bàsic a incloure és: (1) Medi físic, (2) Estructura administrativa, (3) Història (4) Cultura: Festes, gastronomia pròpia, activitats, etc. (5) Patrimoni arquitectònic i artístic (6) Política i govern (6) Flora i fauna (7) Entitats culturals i associatives importants (8) Climatologia (9) Demografia (10) Turisme (11) Economia (12) Serveis. Aniré ordenant, agrupant i reanomenant segons la plantilla que va establir Amadalvarez --Panotxa (discussió) 20:19, 6 des 2007 (CET)

Aquest missatge s'hauria de posar a la discussió de l'article, perquè si no passa desapercebut als que l'estan vigilant i es poden endur una sorpresa desagradable (ho dic per experiència).--Pere prlpz (discussió) 20:44, 6 des 2007 (CET)
Fet Fet!--Panotxa (discussió) 00:36, 7 des 2007 (CET)
Volia fer-te més propostes per millorar l'article, a part del comentari anterior, tot i que crec que pel tamany del municipi, com bé dius, com hi ha poc a dir, es poden ajuntar diversos capítols. Altres comentaris:
  • Si compares l'apartat (1) Medi físic amb la resta d'articles destacats veuràs que és escàs, encara. No hi passen rius, muntanyes, camins, fonts? Es menciona la Serralada de Rubió en la part d'economia i en la dels jaciments, però no se la descriu com a tal, no se sap on és, ni de quin sistema en forma part, ni si n'hi ha alguna muntanya en ella d'interès.
Bona mancança!
  • L'agricultura, pel que dius és una de les principals fonts d'ocupació. Les explotacions son microempreses, hi ha cooperatives, son grans explotacions? No hi ha ramaderia? S'utilitza el bosc per activitats comercials?
Però això no sé d'on extreure la informació!
  • Quines infraestructures té la vila? Escola, poliesportiu, CAP... o fa servir les d'altres poblacions?
El problema que no hi ha població jove o de nens, tots els pocs que deuen haver no hi viuen simplement són igualadins. Sol hi ha una antiga escola en desús des de fa molts anys. Poliesportius cap... no té serveis a part de 2 restaurants (però la Viquipèdia no és una guia de turisme.
  • Com s'hi arriba en tren, autobús o cotxe?
Aquest si que és un punt que hauria de millorar però no tinc temps però és facil de trobar (et puc dir les carreteres. Però sol té una parada d'autobús i està fora del poble!
  • Podries fer algun comentari a la part de demografia sobre per què s'ha perdut gairebé tota la població en 50 anys (de 532 a 119) i per què s'ha recuperat en la darrera dècada? On han anat i d'on venen?
D'això no en tinc informació hauria de preguntar a un especialista, però potser enviaré algun e-mail, aveure si em contesten.
  • Els tres castells que menciones, no son d'interès? Què n'ha passat?
Sol existeix un actualment que és el de Rubió i no hi ha res, perquè simpleemnt és una resta d'una torre! Els altres no es conserva res, crec jo. Estic casi segur.

--Panotxa (discussió) 14:18, 7 des 2007 (CET)

Si tens alguna idea de com complimentar els apartats digeu i fes-ho! Després si em pots ordenar el apartats egons com ho faries, endavant.--KRLS , 16:42, 7 des 2007 (CET)