Vés al contingut

Viquipèdia Discussió:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Vil·la Popea

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

El meu vot bo degut a que crec que manca informació sobre el seu descobriment (com, qui?), sobre si està protegida (reconeixements, UNESCO, en aquest manca la infotaula) i sobre les visites que rep, beneficis econòmics i propietari actual. --Xavier D. (A disposar!) 17:48, 6 gen 2010 (CET)

A la "història" ja hi figuren les dates dels descobriments, una casual al segle XVII i una acció sistemàtica per arqueòlegs moderns al 1968. No em consta que hi hagues cap "Champolion" descobrint fortuitament la vil·la. En el cas d'Herculà si que consta que varen ser els Borbons els que varen fer les primeres cates sense arribar a fer una excavació sistemàtica, però en Vil·la Popea, tot és més modern, precisament per aixó, la ciutat moderna està construïda sobre part de la vil·la, impedint la seva excavació. Forma part del reconeixement de Patrimoni de la Humanitat dins del conjunt d'excavacions de la zona. L'article ho diu molt clarament. La plantilla la vaig posar inicialment, però amb l'Enric varem decidir treure-la perquè la vil·la en sí no es PH, sinò que en forma part d'un PH. He afegit el propietari actual, però les visites i els ingressos (a part de no tenir-los), em sembla una informació poc enciclopèdica i volàtil. Satisfet ?. --amador (disc.) 23:34, 6 gen 2010 (CET)
Del tot. Gràcies per les aclaracions. Si més no, a la versió italiana sí tenen la plantilla, i la veritat és que personalment si veig important les visites de l'estructura, ja que informen al lector de la importància econòmica del moviment. Tot i així, pel que fa a la plantilla sou vosaltres els editors, si no veieu adequada la plantilla em refiaré de vosaltres. Em llegiré de nou l'article (sembla que hi ha coses que m'han passat per alt :S ) i em replantejaré el vot. Gràcies per la resposta. --Xavier D. (A disposar!) 23:44, 6 gen 2010 (CET)
El tema plantila PH: Està posada a Oplontis que és el poble romà on estava la vil·la Popea. Els italians han seguit un criteri invers al nostre: en it:Oplontis no està i a it:Scavi archeologici di Oplonti que és lo més similar a Vil·la Popea, si que ho posen. Si mirem la resolució de l'UNESCO, parla d'Oplontis, però no de Vil·la Popea, ja que "la major inclou la menor" i, futurs descobriments, quedarien inclosos de facto.--amador (disc.) 00:08, 7 gen 2010 (CET)