Viquiprojecte:Gestió de la informació 2019

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Viquiprojecte:Gestió de la informació 2019
Universitat Ramon Llull
Amb el suport de
Mentor: Medol

Aquest és un Viquiprojecte docent coordinat per la Blanquerna - Universitat Ramon Llull amb el suport d'Amical Wikimedia, que es duu a terme durant el curs 2018-2019 des de l'Assignatura Gestió de la informació. L'objectiu és que els estudiants es familiaritzin amb la Viquipèdia. L'objectiu és incorporar deu referències a articles existents. L'esforç i progressió en aquest projecte es tindran en compte a l'hora d'avaluar l'assignatura. A la Viquipèdia no tinguis por, no pots trencar res. Viquipèdia:Llanceu-vos-hi! A gaudir!

Com començo?[modifica]

Tenir un usuari[modifica]

Crea't un compte d'usuari aquí. A partir d'ara, almenys per aquesta activitat, sempre que facis alguna modificació l'hauràs de fer després d'entrar amb l'usuari, així a través de l'historial el professor sabrà què has fet per a poder-te avaluar. Llegeix Viquipèdia:Els cinc pilars. Mira quantes edicions per minut hi ha a la Wikipedia en totes les llengües clicant aquí.

Ser un editor[modifica]

Si no ho saps, t'ho comento: La Viquipèdia es basa en la verificabilitat, és a dir, que el que s'hi diu ha de ser verificable, ho ha de dir a alguna font fiable. Per pair la lectura posa't els auriculars i desconnecta uns minuts escoltant com creix la Wikipedia clicant aquí. Ara pots fer una petita correcció ortogràfica o gramatical a algun terme de la Viquipèdia, el que vulguis. Si no en trobes n'hi ha molts a Categoria:Articles amb ortografia per millorar o Categoria:Articles amb text per millorar. Busca alguna cosa a millorar, clica a modifica, fes el canvi i grava-ho. Descobreix des d'on s'està millorant la Viquipèdia ara mateix.

Posa deu referències[modifica]

L'objectiu principal d'aquest projecte és que incorporeu deu referències a articles de la Viquipèdia. Per saber com fer-ho pots llegir Viquipèdia:Citau les fonts i Viquipèdia:Referències . Trobaràs articles sense referències aquí i de manera més àmplia, per millorar en general, aquí. Són articles on algú ha posat una plantilla que indica que s'han de millorar. Si es milloren al cap d'unes hores o uns dies un administrador treurà la plantilla.

Si en vols més[modifica]

Les possibilitats són moltes. Aquí donaré algunes idees, però si prefereixes fer una altra cosa, cap problema. Trobaràs més idees al portal viquipedista, on pots accedir clicant aquí.

  • Pots millorar les referències d'articles. Aquí en trobaràs: Categoria:Articles amb bibliografia per millorar.
  • Conversa, pregunta el que vulguis a qui vulguis. Cada usuari té una pàgina de discussió. Si no saps què és mira't això.
  • Pots corregir les faltes de més articles, com ja has fet.
  • Pots fer fotos i alliberar-les a commons. Pensa que han de ser fotos fetes per tu. Si no saps què fotografiar, busca la llista de monuments del teu poble i cerca quines fotos manquen. O penja una foto de la teva guitarra o el teu plat preferit. La foto que pengis a Commons serà alliberada, de manera que a partir d'ara i per sempre, qualsevol persona la podrà utilitzar lliurement.
  • Pots millorar un article. Precisament ara hi ha el Viquiprojecte:Viquiestirada on pots participar perfectament.
  • Descobreix el món de Wikidata, un espai de dades de tot. És on hi ha les dades de les taules laterals dels articles, per exemple. Gràcies a Wikidata es poden fer coses com això. Pots saber més de wikidata aquí.
  • Crea o tradueix un article després d'assegurar-te que és un concepte admissible per una enciclopèdia.

Participants[modifica]


Calendari[modifica]

  • Fins després de setmana santa. Posar-se les piles.
  • Després de setmana santa. Sessió de formació wiki
  • 8 de maig a les 18 hores.