Vés al contingut

Viquiprojecte:Viquifabricació/Bases

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Presentació Bases Premis Concursants Llista d'articles Classificació Ajuda Contacte

El concurs es regirà segons les bases detallades a continuació.

Objectius[modifica]

  • Difondre el coneixement vinculat als conceptes, processos, sistemes, mètodes i tecnologies relacionats amb l'enginyeria de fabricació, promocionant la creació continguts a la Viquipèdia.
  • Fomentar que els estudiants, professors i professionals vinculats a aquesta àrea del coneixement facin servir la Viquipèdia com a eina pedagògica i d'informació, aprenent les seves capacitats i les seves limitacions i participant en la creació de continguts.

Participants[modifica]

El concurs està obert a tots els estudiants que estiguin cursant assignatures o realitzin activitats acadèmiques dirigides (projectes, treballs de recerca, etc.), en qualsevol dels nivells educatius, que estiguin relacionades amb l'enginyeria de fabricació i estiguin supervisades per un membre de la SIF. L'edició d'aquests continguts a la Viquipèdia podrà fer-se en qualsevol de les llengües oficials d'Espanya.

Per complir amb aquests objectius i per assegurar uns bons resultats del concurs, al voltant del mateix s'organitza tot un conjunt d'activitats complementàries de formació, suport i divulgació.

Els professors dels diferents centres participants poden considerar la possibilitat de promoure activitats reglades en el marc de les assignatures o activitats acadèmiques de les quals en són responsables. En aquests casos, els professors supervisaran la participació al concurs, a nivell de continguts, i podran optar per valorar les contribucions dels seus alumnes, circumstància que hauran de notificar a la SIF.

Activitats complementàries[modifica]

  • Divulgació, a través de cartes als professors explicant la iniciativa i de cartells anunciadors a distribuir en els centres educatius.
  • Cursos i tallers d'iniciació a la Viquipèdia i a l'edició d'articles, dirigits als professors supervisors i als alumnes participants.
  • Assignació de tutors que acompanyin als nous usuaris en els seus primers passos d'edició en la Viquipèdia.

Als supervisors, monitors de formació i tutors se'ls obsequiarà amb samarretes de la Viquipèdia.

Premis[modifica]

Per més detalls vegeu la secció de premis

El concurs tindrà dues modalitats:

  1. Premis als millors articles (1er, 2n i 3er)
  2. Premis als millors dibuixos i fotografies originals

Tots els premiats rebran un diploma que acrediti la seva participació i el premi aconseguit.

Als premis als millors articles, iniciats i ampliacions, el jurat tindrà en compte si es tracta d'articles redactats a partir de bibliografia de referència o si són traduccions d'articles de la Viquipèdia en altres idiomes.

Al premi al nombre d'articles creats només s'acceptaran els articles iniciats i ampliats per un autor que hagin estat desenvolupats pel mateix fins un nivell adequat tal que permeti que es mantinguin a la Viquipèdia.

Jurat[modifica]

El jurat estarà format per 6 membres:

  • 3 membres nomenats per la SIF
  • 1 membre nomenat per Amical Viquipèdia
  • 2 membres nomenats per la comunitat de Viquipedistes

Els membres del jurat no podran participar en el concurs ni exercir de supervisors.

Calendari[modifica]

El concurs es desenvoluparà durant el curs acadèmic 2011-2012.

Setembre - abril de 2012

Nomenament dels membres del tribunal. Cartes als professors de fabricació membres de la SIF. Notes de premsa. Creació de Viquiprojectes a les Viquipèdies en els diferents idiomes. Anunci formal a la pàgina de la SIF i a les Viquipèdies en els diferents idiomes. Distribució de cartells a les escoles.

Abril de 2012

Anunci i realització dels cursos (2-3 hores en aula o saló d'actes, que pot obrir-se a membres del centre no vinculats al concurs) i tallers (2 sessions de 2 hores en aula informàtica) d'iniciació a l'edició a la Viquipèdia. Inscripció de participants. Assignació de tutors. Aquesta activitat recaurà fonamentalment en el coordinador de l'activitat que designi cada centre educatiu.

Juliol de 2012 (data concreta a decidir)

Límit del termini per presentar treballs dels inscrits en el primer i el segon quadrimestre respectivament.

Juliol-agost de de 2012

Avaluació dels resultats i deliberació del tribunal.

Setembre-octubre de 2012

Nota de premsa. Anunci dels premis a la Viquipèdia. Lliurament dels diplomes.